Warberg hade radat upp elva segrar och en oavgjord match inför helgen.

Laget är fortsatt obesegrat efter resan till Gotland. Mycket tack vare lagets disciplin.

– Det känns sjukt tungt! Matchen är ett långt ställningskrig och jag är helt slut nu, säger Visby IBK:s Tommy Bolin som gjorde båda målen i 2–4-förlusten.

Artikelbild

Det skulle dröja halva matchen innan forwarden spräckte nollan inför nästan 1 100 personer på läktaren. Bolin fick en passning av kedjekamraten Daniel Gonzalez Palm och nöp till direkt. Bollen satt perfekt placerad i målvakten Tobias Jernsands vänstra hörn.

Extra skönt för Tommy Bolin som bara minuter innan missat en straff.

Bortalaget svarade nästan omgående och det var kvitterat på ett frislag där hemmalaget tappat markeringen. Med en sekund kvar att spela av perioden kom också 2–1 till gästerna – åter efter ett frislag och den här gången i spel fem mot tre.

Visby fick bara ett powerplay i matchen och det pågick i 17 sekunder. Sedan åkte Adam Kimström ut för en obstruktion. Knappt minuten senare var det Jon Lindgrens tur att gå och sätta sig.

Artikelbild

Med två sekunder kvar att spela av mittenperioden och med ett frislag på offensiv planhalva tog rutinerade tränaren Kent Göransson ut sin keeper och satte in ytterligare en utespelare. Ett lyckat drag som innebar 2–1.

– Vi har ett pp och drar på oss två onödiga utvisningar. Vi vinner skotten med 14–5, men förlorar perioden med 1–2, fortsätter Tommy Bolin.

Tredje perioden hann knappt dra igång innan backen Johan Dahlqvist gjort sitt andra mål för kvällen. Det var även Dahlqvist som satte 2–1. Tommy Bolin reducerade med drygt sex minuter kvar att spela, närmare kom inte Visby och Warberg kunde kontra in 4–2 i slutminuterna.

– Jag är helt slutpumpad, det fanns inget kvar att hämta med fem minuter kvar att spela i och med att vi gick på så kort om folk, säger Tommy Bolin.

Visby startade på tre fulla formationer, men gick rätt snabbt ner på folk i andra perioden.

Borde ni rullat på fler spelare?

– Kanske, så här i efterhand. Samtidigt ville man spela så mycket som möjligt just då. Fast visst blev vi trötta, samtidigt som Warberg gick på mycket folk.

Bolins fina poängsvit håller dock i sig. Han har nu svarat för 20 poäng på fyra matcher.

– Något positivt i alla fall. Samtidigt bränner jag en straff och har flera lägen, så det är inte godkänt.

I Warberg var det mer uppåt av förklarliga skäl. Laget svarade för en stabil insats, trots att poängkungen Mattias Kongstad var kvar skadad på västkusten.

– Vi saknar ytterligare två ordinarie spelare, samtidigt gör ersätterna det bra. Bredden är kanske främsta skillnaden från i fjol då vi kunde känna oss tunna stundtals, säger Johan Dahlqvist.

I hemmalaget kom inte skadade duon Ville Hirvisuo och Fredrik Edholm till spel.

Vad säger du om matchen?

– Vi ville inte låta Visby kontra mot oss och det lyckades vi ganska bra med. Det är en bra match mellan två bra lag.

Vad tror du om Visbys chanser att nå en kvalplats?

– Visby är bra, ett av seriens bättre lag så jag säger att chanserna är goda, fortsätter Johan Dahlkvist.

Visby IBK behåller sjätteplatsen och har tre poäng upp till fyran Fagerhult Habo över kvalstrecket.