Erik Palm, 22, stortrivs i Visby Roma och skrattar ofta på isen. Den här veckan lite mer än vanligt och med all rätt efter fredagens hockeygodis inför 1800 åskådare i Visby ishall.

– Att ha kul är det viktigaste annars hade det inte varit någon idé att hålla på. Kan jag sprida glädje och göra andra glada så gör jag gärna det, säger han.

Visby Roma tog sig tillbaka i matchen mot Mariestad och kvitterade till 2–2 med mindre än två minuter kvar av tredje perioden.

Artikelbild

| Onsdagsträning i Visby ishall.

Därefter klev Erik Palm in och avgjorde. Målet var lika välregisserat som vackert.

– Vi sa innan vi gick in att vi skulle dubbeldroppa och det gjorde vi. Det var inte så mycket tänka på utan bara att köra och det gick vägen, säger han och fortsätter:

– Det är svårt att spela tre-mot-tre där alla bara håller varsin gubbe. Då måste man göra något extra som en längre passning eller en droppassning för att dra i sär motståndaren.

Målet var hans fjärde i allettan och åttonde totalt, vilket är hans högsta notering sedan junioråren och framåt.

Artikelbild

| Erik Palm och backkollegan Martin Lindberg.

Att fyra av de åtta målen varit matchvinnande gör inte saken sämre.– Det har känts bra. Jag känner stort förtroende och när puckarna studsar in får man självförtroende och då blir det roligare.

Tillsammans med Martin Lindberg bildar han ett starkt backpar och trots att de egentligen är rätt lika spelartyper så harmonierar de med varandra.

Artikelbild

| Erik Palm (34) på väg in på isen i fredagens match mot Mariestad.

– Vi har båda har offensiva uppsidor, men är även bra defensivt. Vi gillar att ha puck och fördela den. Sedan har vi också en bra relation även vid sidan av isen och det är viktigt.

Erik Palm gör sin andra säsong i Visby Roma, men egentligen var det aldrig tänkt att han skulle hamna här. Han tillhörde Haninge Anchors, men med bara dagar kvar till premiären 2017 blev klubben av med elitlicensen.

– Det var snopet och man visste inte vad man skulle göra för en stund. Styrelsen hade sagt att man räknade med att få dispens eftersom andra klubbar i samma situation fått det.

Erik Palm behövde dock inte fundera särskilt länge.

– Det tog väl bara någon timme efter beskedet sen ringde Mike (Beharrell) och då var det inget snack utan bara att köra.

I kväll står Vimmerby på menyn för Visby Roma som har en uppåtgående poängtrend.

Visby Roma slog ut smålännigarna i två raka matcher i playoff 2 i fjol.

– Vimmerby hade ett skickligare lag än oss, men vi är många vinnarskallar och vi går igång när det hettar till. Vi hade kämparglöden och viljan att göra det där lilla extra och våga avgöra.

Bortamötet i årets alletta vann Visby Roma med 4–3 och Erik Palm gjorde ett av målen.

Vad långt kan ni gå i år?

– Långt. Om vi får till vårt spel som vi stundtals haft kan vi bli riktigt farliga. Sedan om vi går hela vägen till allsvenskan, till kvalserien eller playoff 3. Det får vi se.