Fortsättningsserien i division 2 hade börjat motigt för Sudrets HC i december. I den första matchen för året var det därför välkommet att Sudret lyckades vända och vinna mot serietvåan Järfälla.

– Det här var jätteviktigt för självförtroendet, och extra roligt att göra det inför hemmapubliken. Med tanke på hur länge vi var i underläge så känns det jättebra, konstaterar Sudrets tränare Jesper Pettersson efter slutsignalen.

Som Pettersson antyder såg det länge ut att bli förlust. Första gången Sudret var i ledning var när Ludvig Lundberg satte den matchavgörande pucken 4.51 in i förlängningen.

Artikelbild

| Sudret vände på steken mot Järfälla.

Dessförinnan hade Sudrets kvittering dröjt tills det bara återstod 13 sekunder av period tre, då Alex Nilsson i grevens tid krånglade in 2–2.

– Det är jätteskönt att vi gör det, att vi lyckas ha inställningen att vi skulle trycka dit kvitteringen.

Vid det laget hade nog många på läktaren givit upp hoppet om poäng. Särskilt mot bakgrund av att hemmalaget minuterna innan taffligt kastade bort ett gyllene kvitteringsläge med två minuters spel fem mot tre.

– Precis, det ville sig inte alls där. Vi slängde bort två minuter i fem mot tre, men lyckas ta poängen trots det. Vi hade bestämt oss inför matchen att vi skulle ha en seger och vi krigar för det, säger Jesper Pettersson.

Det må vara underordnat resultatet, men det bjöds inte på någon större hockeyunderhållning i matchen. Hemmalaget hade genomgående svårt att ta sig genom mittzon med pucken under kontroll, och när den dumpades in i offensiv zon skedde det sällan med tillräckligt hög forechecking för att ge gästerna besvär.

En kvalitetsstämpel av det lägre slaget var också att det blev inte mindre än fyra lagstraff för många spelare på isen. Lagen delade broderligt på dessa med två vardera. En förklaring till det kan givetvis vara att det inte matchats på ett tag och att en del rost behövde knackas av, men det ger Jesper Pettersson inte överdrivet mycket för.

– Spelet stämmer inte alls. Det var länge sedan vi spelade match och det har varit julledigt och så vidare, men det ska inte vara någon ursäkt. Ett antal saker skulle ha varit bättre i dag, bland annat puckbehandlingen. Men vi krigar verkligen och det kan inte tas ifrån oss.

Krigandet kom att betala sig i form av två värdefulla poäng.

– Det här ger lite andrum och nu ska vi försöka rida på det här resultatet.

Järfälla kom till spel med endast tolv utespelare.

– De var kort om folk och gör en heroisk insats.

Nu väntar fyra raka bortamatcher för Sudrets del.

– Det blir att beta av dem och försöka plocka med så mycket poäng som möjligt, sen avslutar vi med sju raka hemmamatcher därefter, säger Jesper Pettersson.