Under tisdagen blev det officiellt att Gotland Sports Academy AB skrivit på ett avtal med Svenska cykelförbundet om att Slite ska bli cykellandslagens officiella träningsanläggning.

Det nya avtalet som gäller under tre år kommer ge landslagsåkarna möjlighet att träna och bo på Gotland året runt.

– Vi känner oss stolta och hedrade att Svenska Cykelförbundet har valt oss och den träningsmiljö vi erbjuder här i Slite för att utveckla sina landslagsåkare. Gotland har en stark cykelhistoria och vi i Slite har som målsättning att erbjuda träningsmöjligheter i världsklass året runt oavsett idrott och då inte minst inom cykling, säger Jonas Henning, vd för Gotland Sports Academy, i ett pressmeddelande om det nya samarbetet.

Svenska cykelförbundet är även de väldigt nöjda över att deras åkare nu för möjlighet att träna på Gotland.

– Vi är oerhört glada att nu kunna erbjuda våra landslag möjligheten att bo och träna tillsammans på samma ort i den fina träningsmiljö som Gotland Sports Academy byggt upp i Slite, inte minst Gotland Bike Park som på kort tid utvecklats till landets största XC park, säger Anders Bromée, sponsoransvarig Svenska Cykelförbundet, i pressmeddelandet.

Det lokala utvecklingsbolaget, Slite Utveckling AB, är imponerade över vad anläggningen hittills har gett Slite och säger att de har stora förhoppningar.

– Att Svenska cykelförbundet väljer Gotland Sports Academy och Slite som officiell träningsanläggning känns jätteinspirerande för oss som jobbar med samhällsutveckling här i Slite. När Jonas Henning kom hit 2015 och drog igång projektet Gotland Sports Academy med visionen om att utveckla Slite till en sportdestination kunde jag då inte ana den injektion det nu har blivit för vårt samhälle, säger Jan-Erik Pott på det lokala utvecklingsbolaget i pressmeddelandet.