Att Visby Ladies skulle kunna rubba Luleå var det inte många som trodde på förhand, mer än Ladiesspelarna själva.

– Vi gick för det, vi hade ju allt att vinna, säger Ladies coach, Eivind Möstl.

Hemmalaget var med i halva matchen, sen la Luleå i en högre växel och kunde vinna bekvämt med 91–59.

Artikelbild

– Vi spelar mot svenska mästarna och europalaget, de har ett högre tempo i sig och det har inte vi just nu, men vi tar med oss något från den här matchen också, säger Möstl.

Luleå chockstartade och hade 11–0, då trodde kanske många att det skulle bli en ordentlig överkörning från Luleås sida, men icke. Ladies första poäng kom dryga fem minuter in i första perioden, 2–11 satte Brandy Agee, blev poängbäst med 24 poäng och sen började Ladieståget att rulla.

Det var poängen Ladies behövde, helt plötsligt tog man för sig och avståndet krympte och i halvtid stod det 30–31.

Men då ökade Luleå och Visby kunde inte hänga med.

– Vi tar med oss första halvlek, säger han.

Luleås senaste nyförvärv, landslagsspelaren från Croatien, Antonija Sandric gjorde debut, men hon drog på sig två foul nästan direkt.

Den tidigare Visby Ladiesspelaren Felicia Ponturo fick tyvärr inte spela mot sina gamla lagkamrater, hon var dock med till Visby.

– Jag har haft feber i veckan så då ville vi inte ta några risker. Ganska trist, jag hade sett fram emot den här matchen mot Ladies, säger hon.

Luleå har en europamatch i EWBL på söndagen mot ryska Rostov-Don att fokusera och reste till Moskva efter Ladiesmatchen.

Matchfakta

Visby Ladies–Luleå 59–91

30–31 (15–17, 15–14, 15–29, 14–31)

Poäng Visby: Branndais Agee 24, Zakiya Saunders 12, Anna Kelly 12, Zakiya Saunders 12, Dominique Allen 9, Jasmine Weatherspoon 2.

Luleå: Chastity Reed 19, Precious Hall 13, Michaela Houser 12, Antonija Sandric 11, Chioma Nnmaka 9.

Publik: 302.