Det bjöds på dramatik och spänning så det både räckte och blev över när Visby IBK vann den andra matchen i playoff till SSL hemma mot Thoréngruppen.

Underläge med 4–5 när Adam Kimström satte 5–5 och sju sekunder senare tryckte Markus Jovic in segermålet, 6–5.

– Underbart, en härlig känsla, nu ska vi vinna på söndag, säger Markus Jovic, Visby IBK.

Artikelbild

Och på planen stod även ordföranden i Visby IBK, Anders Granvald och myste.

– Det var en riktigt bra match och två bra lag, väldigt underhållande, säger han.

I bortalägret var det inte lika muntert.

– Lite surt naturligtvis, men vi hade inte marginalerna på vår sida den här gången, tror vi hade minst sju skott i ribba eller stolpe, säger Rasmus Andersson, Thoréngruppen.

Artikelbild

Visby IBK hade bestämt sig från början, de skulle ge allt och lite till för att utjämna till 1-1 i matcher mot Thoréngruppen i playoff till SSL.

Visby IBK vann första perioden och man spelade tufft och disciplinerat. Snabba kontringar och man skapade flera målchanser. Och 8.40 in i perioden kom också 1–0 välförtjänt.

Artikelbild

Tommy Bolin fick bollen bakom målet, rundade kassen och var helt plötsligt ren och tryckte in ledningsmålet.

I andra perioden var det Thoréngruppen som styrde och ställde mest och bäst, inom fem minuter kom det tre mål och då var ställningen 2–2.

Artikelbild

| Visby IBK fick slutligen Thorengruppen på fall efter en stark vändning i tredje perioden. Därmed är det kvitterat till 1–1 i matcher.

Små marginaler, Måns Höglin sköt i stolpen, nära 3–1 till Thoréngruppen, anfallet efter gör Wilmer Viinamäki 2–2.

Sen kom även 3–2 för Thoréngruppen och sen gjorde IBK-keepern Martin Stolt en onödig utvisning. I det efterföljande powerplayet kunde Thoréngruppen göra 4–2.

I tredje fick IBK kontakt och vid underläge 4–5 kom två snabba från hemmalaget och hallen lyfte, nu väntar en ny match borta på söndag.

LÄS HELA LIVERAPPORTEN FRÅN MATCHEN HÄR!