FC Gute har haft en tuff vinter och tappat spelare som Elias Stenhoff, Kevin Wickman, Mattias Wihlborg, Emil Engqvist, Mikael Rynell och Marcus Nobell.

Samtidigt har man haft svårt att hitta ersättare.

– Vi har jobbat som djur för att hitta unga svenska spelare med hög standard och bra utbildning men summan av kardemumman är att det är oerhört svårt att locka dem till Gotland, Gute och division 2. Jag ljuger inte om vi haft kontakt med runt 75-80 spelare. Till sist fick vi inse att om vi skulle få till en trupp så var det inte så mycket att välja på utan vi var tvungna att titta på EU-spåret, säger Henrik Ramberg.

Först hämtade man in Niilo Hautala från Finland och nu har även den engelske mittbacken Steven Ross James skrivit på för klubben.

Nu är klubben också nära att värva en brasiliansk mittfältare med italienskt pass.

Det rör sig om Enzo Battaglia Ferreira da Rosa och som i så fall värvas för att ersätta målkungen Marcus Nobell.

Enzo Battaglia har tidigare spelat för Botafogo, Audax Rio, America FC och Desportiva.

–  En multifunktionell central spelare där vi i första hand tänkt att spela honom centralt, offensivt, typ falsk nia. Han är hårt jobbande, professionell, extremt härdad i en fotbollsmiljö där tusentals unga spelare kämpar för sina liv för att uppnå sina drömmar, säger Henrik Ramberg.

Enzo Battaglia har både brasilianskt och italienskt pass. Han behärskar förutom modersmålet också engelska och spanska.

Gute har också svängt kring – Benjamin Sohl från Värmdö – som nyligen var på provspel. Sohl har skrivit på för ett år och är en ung mittback/wingback. Sohl är fostrad i AIK, men har också spelat för FC Djursholm.