Visby IBK missade kvalet till SSL med knapp marginal.

Endre var chanslöst mot Täby i SM-kvartsfinalen.

Visby Roma fick ge sig mot Huddinge i playoff 3.

Artikelbild

| Visby Roma ska möta allsvenska BIK Karlskoga på hemmais.

Längst säsong hade Visby Ladies som pressade guldfavoriten Udominate i semifinal. Efter fyra hårda matcher var äventyret över i mitten av april.

Sedan dess har spelare försvunnit och nyförvärv kommit. De flesta klubbarna har trupperna klara och sina nya spelare på plats.

Efter en lång försäsong är det dags för de efterlängtade träningsmatcher. Allra flitigast matchar hårdsatsande Visby IBK. Den allsvenska klubben ska avverka sju träningsmatcher innan premiären mot Lillån 22 september.

På fredag i nästa vecka väntar Nykvarn i Ica Maxi arena. Två dagar senare möts lagen igen.

Helgen efter gästar Värmdö Gotland för dubbla matcher. På fredagen (24/8) möts lagen i Ica Maxi arena och dagen efter är det retur i Slite.

– Tanken med försäsongen är att vi ska träna på att kunna föra matcherna, vilket vi känner var den största utmaningen i fjol. Det krävs alltid mer av det kreativa laget, säger Joakim Bandholtz, sportchef i Visby IBK.

IBK drar sedan på träningsläger i Norge där matcher mot Greåker (31/8) och Slevik (1/9) står på schemat.

Visbylaget genrepar sedan mot SSL-laget Växjö Vipers på bortaplan den 8 september.

– Vi höjer stegvis motståndet och sista matchen mot Växjö ska vi även få träna mer försvar.

Endre drar också igång med dubbla hemmamatcher mot Skoghall (18/8) och Nacka Wallenstam (19/8) nästa helg. Fler matcher på gotländsk mark blir det inte innan SSL-premiären. Endre spelar även tre bortamatcher mot seriekonkurrenterna Rönnby (24/8 och 26/8) och Jönköping (15/9) innan tävlingsdebuten.

Visby Roma gör bara ett framträdande på hemmaplan innan Hockeyettan startar. Lördagen 25 augusti blir det finbesök när allsvenska BIK Karlskoga kommer till Visby ishall.

– Det var länge sedan vi hade ett allsvenskt lag på plats och ska bli jättekul. Nu hade Karlskoga det tufft i fjol, men har annars gjort det otroligt bra. Det blir en tuff och bra första match för oss, säger André Lundholm, sportchef i Visby Roma.

Sedan väntar två bortamatcher mot Kalmar (nykomlingen i Hockeyettan) (1/9) och Nybro (2/9). Visby Roma inleder serien med en roadtrip. I första matchen möter laget Trångsund (14/9) och dagen efter Hudiksvall.

Visby Ladies har i nuläget två träningsmatcher klara. 1-2 september väntar Oskarshamn (elitettan) i ett dubbelmöte på bortaplan.