Helagotland.se var först att skriva om övergången sedan Maja Liljeroth brutit med Linköping och i en bostadsannons på Blocket bekräftat att hon flyttar till Gotland för spel med Endre IF.

Nu är övergången officiell och den målfarliga forwarden har skrivit på ett kontrakt som stäcker sig över säsongen 2020-2021.

– Maja är en spelare vi har haft ögonen på sedan några år tillbaka och är en spelartyp som kommer passa bra in i vår trupp. Hon är en rightforward som har sina spetskvalitéer i avsluten, en spelartyp vi saknat de senaste säsongerna, säger Jonas Åström i Endres sportkommitté.

Maja Liljeroth har under sina 70 SSL-matcher gjort 53 mål (74 poäng).

– Jag har fått ett jättebra intryck av Endre IF och föreningen har lika höga ambitioner som jag har. Att få chansen att komma till ett av topplagen i SSL sporrar mig, säger Maja Liljeroth i ett pressmeddelande.

Maja Liljeroth valde inför den här säsongen att byta Linköping mot Sirius. I Uppsalaklubben hade hon svårt att få det att stämma och i slutet av januari återvände hon till Linköping, men blev sedan sjukskriven på grund av stress och valde då att avsluta säsongen.

Maja Liljeroth flyttar till Visby redan i april och kommer att arbeta som fysioterapeut på Visby lasarett.