Det var en glad Malin Petersen som GA-sporten nådde på telefon för att gratulera till landslagsplatsen och återkomsten till landslaget.

– Tack, det är ett steg i rätt riktning och det känns väldigt inspirerande att vara med i landslaget igen, säger Malin Petersen.

För lite mer än tre år sedan drabbades hon hårt när två av hennes stjärnhästar i fälttävlan, Sofarsogood och Papagayo Secret avled inom två veckors mellanrum.

Artikelbild

| Efter några års uppehåll är nu Malin Petersen med i landslaget igen.

Helt plötsligt stod hon utan tävlingshästar och fick därmed dra sig undan från de stora mästerskapen.

Men hon har fortsatt att jobba på och är nu på väg att ta sig tillbaka till eliten igen och har nu speciellt en åttaåring, Editha som hon hoppas och tror mycket på.

– Hon har utvecklats precis så bra som jag hoppats på hon är placerad i trestjärning klass i år, säger hon.

Och förbundskaptenen Fredrik Bergendorff har fått upp ögonen för ekipaget som nu alltså ingår i utmanartruppen i landslaget.

Artikelbild

Nio ryttare ingår i spetstruppen och tio ryttare i utmanargruppen.

– Det känns väldigt bra, skillnaden mellan spets- och utmanargrupp vet jag knappt, men utmanargruppen är oftast lite yngre ryttare med mindre erfarenhet eller som i mitt fall ryttare med ung häst, säger hon.

Artikelbild

Det stora målet är naturligtvis OS i Tokyo 2020, Malin var med i OS i London 2012 och vill väldigt gärna uppleva ett OS igen.

– Självklart, det var fantastiskt och det skulle vara riktigt kul om man kom dit igen och fick uppleva det, men vi har en del att bevisa först innan man blir uttagen dit. Men det finns många andra mästerskap först som EM och VM. Det ser ut som att det kan bli många spännande år framåt, säger hon.

För att nå OS behövs bland annat en bra placering i EM i Luhmülen, Tyskland som avgörs i augusti-september 2019, det är i Malins hemtrakter där hon varit bosatt i många år.

– Det krävs att vi presterar bra resultat, så tills dess är det bara att träna på och hoppas utvecklingen fortsätter, säger hon.

Senast Malin Petersen deltog i ett stort mästerskap var när VM avgjordes i Normandie, Frankrike 2014 med hästen Sofarsogood, ekipaget slutade på en 34:e plats.