"Vi spelar inte på samma villkor"

Tuffa tacklingar har blivit ett hett ämne i SSL. Visby IBK:s Daniel Gonzalez Palm åkte nyligen på en smäll och är borta tills vidare med en hjärnskakning.

Visbys Daniel Gonzalez Palm tacklades till marken och åkte på en hjärnskakning i förra veckan.

Visbys Daniel Gonzalez Palm tacklades till marken och åkte på en hjärnskakning i förra veckan.

Foto: Mattias Karlsson

Innebandy2019-11-27 08:50

Det var i segermatchen mot Sirius i torsdags som Daniel Gonzalez Palm, 29, knockades till marken av hemmaspelaren Billy Nilsson och blev liggande. Forwarden fick hjälp av planen och det var färdigspelat. Han missade även helgens match mot Mullsjö.

– Jag fick en tackling från sidan som träffade käken och hakan. Han kommer från blind side och går in för att tackla mig. Jag har ingen möjlighet att skydda mig, säger Daniel Gonzalez Palm.

Hur mår du nu?

– Jag har haft konstant ont i huvudet och typ inte gjort något alls, mer än att ligga hemma och ta det lugnt. Jag har varit i kontakt med läkare och det är ingen allvarlig hjärnskakning i alla fall. Jag har inte haft någon minnesförlust eller så.

Tilltaget renderade inte i någon utvisning, vilket Gonzalez Palm har viss förståelse för.

– Jag förstår om domarna hade svårt att uppfatta situationen eftersom det hände utanför spelet. En av domarna hade nog koll på bollen.

Videogranskningsnämnden valde inte att anmäla händelsen till juridiska nämnden, vilket får kritik från Visbyhåll. Till Innebandymagazinet säger tränaren Fredrik Holmgren:

– Jag tycker det är jättedåligt. Men jag tror inte att Billy Nilsson vill skada Gonzalez Palm. Men det är uppenbart att vår sport som ska vara lirarnas sport drabbas av hjärnskakningar nu. Jag vet inte vad reglerna säger och jag vill inte att någon ska bli avstängd. Men att inte granska det tycker jag är jättedåligt.

För ett par veckor sedan blev Visbys Mathias Forre avstängd, efter att ha trampat på en motståndare. Matchsituationen gav fem minuters utvisning och resulterade i fyra insläppta mål, men händelsen anmäldes också till juridiska nämnden. Forre stängdes av i två matcher.

Daniel Gonzalez Palm menar att Visby som nykomlingar bestraffas hårdare.

– Vi spelar inte på samma villkor. Jag har spelat i SSL med Tyresö och Karlstad som nykomlingar också och framför allt mot topplagen märks det. Det blir ännu tydligare nu när Visby är helt nya i SSL, säger Gonzalez Palm som nyligen kommit tillbaka från en fotskada och svarat för två mål på nio matcher.

I kväll väntar tabelltrean Pixbo när Visby arrangerar en välgörenhetsmatch till förmån för Hjärtebarnsfonden. 

Lagen möttes i seriepremiären och då vann Mölnlyckelaget med hela 11–3. I Visby är Mattias Jansson och Emil Zetterberg tillbaka. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!