Sista matchen för året blev en fysisk historia

Visby IBK förlorade sista matchen för året när mittenlaget Salem skrällde och vann med 3-5 i Ica Maxi arena under söndagen.

Filip Grapne och Simon Schmidt i en fysisk duell mot Salemspelare.

Innebandy2020-12-20 16:29

Inledningsvis var det var lag som kände på varandra. Visby IBK försökte hålla i boll, men Salem pressade.

Pigge Marcus Jovic blev serverad en fin pass i vänstra hörnet, vände upp mot sin försvarare och gjorde 1-0 för Visby IBK vid tiden 04:08.

Salem var inte på något sätt ofarliga och när man etablerade spel i offensiv zon gick det fort. Som när André Lindman serverade en diagonalpass till Axel Hansell framför mål som stänkte in kvitteringen, 1-1.

– Vi känner på varandra i första perioden. Vi kommer upp någorlunda i nivå. Spelar lite säkert kanske och tappar någon boll på mittplan, säger lagkaptenen Jesper Eliasson.

I den andra perioden såg Salem piggare ut. Inte helt orättvist studsade bollen rätt för Adam Piehl som gjorde 1-2 för Salem.

Visby IBK hade svårt att få bollen djupt ned i anfallszon. Salem motade och började bli alltmer fysiska i sitt spel. Men så kom ett snabbt uppspel från Rasmus Ekström som kastade ut långt till Jovic som serverade Viinamäki och det var kvitterat igen.

Salem fick sista ordet i andra perioden som avslutades vid ställningen 2-3.

– Andra perioden så blir det ju mer slit. Vi har lite oflyt. Bollarna trillar inte ned framför fötterna på oss. Vi har möjligheterna men får ingen utdelning, säger han.

Visby IBK hade rätt inställning i början av tredje. Man provade nya sätt att ta sig fram. Men man tappade också markeringen bakåt vilket Salem tog fasta på när man i en spelvändning gjorde 2-4.

– Vi får inte ihop det som ett lag. Det blir som att man nästan gör det en och en istället. Det vill inte riktigt lossna spelmässigt idag, säger lagkaptenen.

Visserligen gjorde Daniel Gonzalez Palm årets märkligaste mål när han ramlade över motståndarnas burväktare utan att det blåstes frisslag. Målvakten la ned bollen, Gonzalez Palm petade in bollen i mål och det var reducerat.

Men maskineriet hade kört fast. Visby IBK utmanade för mycket en mot en och när man tagit ut målvakten och fick spela sex mot fem så studsade bollen återigen fel och Salem kunde avgöra i öppen kasse.

Matchfakta

Allsvenskan norra

Visby IBK 3

Salems IF 5

(1-1, 1-2, 1-2)

Period 1: 1-0 (04:08)M. Jovic(H. Hirvisuo), 1-1 (10:11)A. Hansell(A. Lindman)

Period 2: 1-2 (03:30)A. Piehl(P. Ehrenpreis), 2-2 (07:58)W. Viinamäki(M. Jovic), 2-3 (16:41)H. Kjellberg(M.Lindström)

Period 3: 2-4 (04:16)B. Sollenius(J.Lagemyr), 3-4 (15:03)D. Gonzalez Palm, 3-5 (18:41)A.Hansell (L.Orrmo)

Marcus Jovic inledde målskyttet för Visby IBK.