Ekström: "Vi har SSL:s bästa målvaktspar"

Utdömda redan innan säsongen ens börjat, men Visby IBK valde att inte köpa profetiorna rakt av. "Vi vet att vi kan och vi kan slå de flesta lagen", säger målvakten Rasmus Ekström.

Visby IBK-målvakten Rasmus Ekström har stundtals varit fenomenal under sin debutsäsong i SSL. På onsdagskvällen ställs hans Visby mot en av ligans vassaste spelare i Höllvikens Johannes Wilhelmsson.

Visby IBK-målvakten Rasmus Ekström har stundtals varit fenomenal under sin debutsäsong i SSL. På onsdagskvällen ställs hans Visby mot en av ligans vassaste spelare i Höllvikens Johannes Wilhelmsson.

Foto: Mattias Karlsson

Innebandy2019-12-04 08:24

Visby IBK visste att debutsäsongen i Svenska Superligan (SSL) skulle bli en lång strid för sin existens i världens bästa liga.
I Innebandysverige dömdes lagets chanser ut och det pratades det i termer om att Visby IBK var den svagaste nykomlingen någonsin.

– Det är klart att vi hörde det, men det har bara påverkat oss positivt. Ta Dalen som kom hit och trodde att de skulle vinna enkelt och satte in sin andrakeeper. När vi ledde med ett mål inför tredje bytte de in sin landslagsmålvakt, säger Visbymålvakten Rasmus Ekström.

Så här långt har Rasmus Ekström varit en av säsongens överraskningar i Visby.

– SSL är ett steg upp men jag känner att jag utvecklats jättebra. Matcherna mot Dalen och Sirius är mina bästa i karriären.

Senast pressade Visby topplaget Pixbo, men öppnade sig i matchens slutskede när gick för en kvittering.

– VI bjuder på för många chanser och även om det gick bra för mig så räcker det inte. I SSL måste jag göra de avgörande räddningarna om vi ska vinna matcherna. I allsvenskan kunde du göra en 80-procentig insats och vinna. Det går inte i SSL. Gör du en 90-procentig insats så torskar du matchen. Minsta lilla misstag på mittplan och du blir straffad. 

Rasmus Ekström kom till Visby från Onyx där han var ohotad förstamålvakt. I Visby har man på senare år inte haft någon uttalad första målvakt utan roterat mellan två – i år Rasmus Ekström och Martin Stolt.

– Vi har inte SSL:s bästa målvakt, men vi har seriens bästa målvaktspar vill jag påstå. Det är inte lätt för tränaren att bestämma vem som ska stå. 

Hur ser du på den situationen?

– Jag och Martin trivs bra ihop och blir inte arga om den andra får spela. Du måste alltid måste göra ditt bästa om du ska få spela. På så vis är konkurrensen bra. Däremot känner du inte samma förtroende som du gör när du har en förstamålvakt. Vi är väl ensamma i ligan om att ha det så här, men det är inget problem.

När Visby IBK ikväll tar emot gör man det som nästjumbo och en seger gör att man åtminstone tillfälligt häver sig upp ovanför nedflyttningsstrecket.

– Det är verkligen en nyckelmatch som vi måste vinna om vi ska hålla oss kvar i SSL. Höllviken är ett av lagen vi slåss med om det. Det kommer tre såna matcher på raken nu med Höllviken, Växjö och Warberg. Vi behöver i alla fall få med oss sex poäng.

Rasmus Ekström
Rasmus Ekström
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!