Andreas Jansson trivs i sin nygamla roll

I kväll gästas Visby IBK av bottenkonkurrenten Höllviken. Tillbaka som forward hoppas Andreas Jansson att den gryende målformen håller i sig.

Andreas Jansson hoppas att målskyttet håller i sig mot Höllviken.

Andreas Jansson hoppas att målskyttet håller i sig mot Höllviken.

Foto: Emil Lundberg

Innebandy2019-12-04 08:59

Matchen mot Höllviken får betraktas som en viktig sexpoängsmatch i SSL-tabellens nedre regioner.

– Visst är det så,  det skiljer en poäng mellan oss. Framför allt nu när det är på hemmaplan också, Höllviken är ju ett av lagen vi behöver hålla bakom oss, säger Andreas Jansson.

När lagen möttes tidigare i höstas i Höllviken så vann gotlänningarna en målrik historia med 12–9, för övrigt Visbys första SSL-vinst. Jansson tror inte att det blir lika många mål denna gång lagen emellan.

– Det blir nog svårt att slå den matchen, då var det mycket svängdörrar åt båda håll. Det var inget riktigt ordnat spel utan chanser mest hela tiden, ingen av tränarna stod och njöt av försvarsspelet direkt. Jag har svårt att tro att det blir 21 mål den här gången, båda lagen vet om att det är en viktig match och det kan nog bli lite mer avvaktande inledningsvis.

Andreas Jansson värvades som skarpskytt till Visby inför den förra säsongen. Då målskyttet inledningsvis hackade skolades han under säsongen om till back. Nu är han sedan några matcher tillbaka som forward igen och har gjort fyra mål på de tre senaste omgångarna, två mot Sirius borta och sedan två nya senast hemma mot Pixbo.

– Jag har nyss gått upp som forward igen efter nästan tio månader som back, i ett nytt spelsystem med ny tränare. Man kommer in i det mer och mer. Men ju mer förtroende och självförtroende man får, desto bättre känns det ju. Det är kul att det släpper lite framåt. Jag vill fortsätta vara ett hot framåt, säger Andreas Jansson.

Karta: ICA Maxi Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!