" Nu behöver vi bygga sjÀlvförtroende"

Visby IBK hoppas studsa tillbaka efter storförlusterna, nÀr Linköping gÀstar Gotland pÄ lördag.

Daniel Gonzalez Palm vÀntas spela mot Linköping.

Daniel Gonzalez Palm vÀntas spela mot Linköping.

Foto: Malin Stenström

Innebandy2019-11-02 11:20

Förra veckans uppgift var svĂ„rast tĂ€nkbara för Visby IBK, med bortamatcher mot de bĂ„da SSL-dominanterna Storvreta och Falun. Det renderade i tvĂ„ storförluster, 3–15 och 4–20. 

– Vi Ă€r pĂ„ inget sĂ€tt nöjda, men jag tycker att vi har haft en sund syn pĂ„ det. Vi har fĂ„tt tydliga svar pĂ„ att vi Ă€r för naiva i anfallsspelet och dĂ€r mĂ„ste vi bli starkare och tydligare dĂ€r. Vi tappar boll pĂ„ fel stĂ€llen och i fel lĂ€gen. NĂ€r man sett matcherna i efterhand sĂ„ Ă€r det spelmĂ€ssigt inte sĂ„ stor skillnad som resultaten antyder, sĂ€ger Visby IBK-trĂ€naren Fredrik Holmgren.

Han tycker att spelarna visat god instÀllning nu under veckan.

– Nu behöver vi bygga sjĂ€lvförtroende och sĂ€kra en bra balans i vĂ„rt spel, som vi hade mot Jönköping. Man har sovit sĂ€mre efter de senaste matcherna, men jag Ă€r lite impad över hur grabbarna har hanterat det. Det Ă€r mĂ„nga som har knutit nĂ€ven och vill visa att vi kan betydligt mer. 

PÄ lördag ska Visby försöka resa sig, nÀr Linköping kommer pÄ besök. GÀsterna inledde SSL svagt, men har nu tvÄ raka vinster mot Warberg och VÀxjö. För nÀrvarande innehar Linköping tionde plats i tabellen med tio inspelade poÀng. Visby ligger just nu sist med sex inspelade poÀng.

– De har tappat nĂ„gra av sina rutinerade spelare, och har behövt lite tid för de nya spelarna att vĂ€xa in i det. De verkar ha hittat spelet.

En ljuspunkt för Visby Àr att skadelÀget börjar lÀtta. BÄde Mathias Forre och Daniel Gonzalez Palm vÀntas spela pÄ lördag.

– I princip har vi alla tillgĂ€ngliga nu, det Ă€r endast Filip Grapne som saknas. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!