Inför förra säsongen fick 26-årige gotlänningen Adam Ladebäck beskedet att han skulle bli en av landets elitdomare, och i och med det vara en av huvuddomarna som fick döma i Superettan, landets näst högsta serie, under 2018. Och Ladebäcks insatser har uppenbarligen varit uppskattade, för nu, när hans första år som elitdomare ska avslutas, får han även chansen att döma en match i Allsvenskan. När Djurgården och Sirius möts i den sista allsvenska omgången på söndag är det nämligen gotlänningen som agerar huvuddomare.

– Det är givetvis glädjande att få chansen i Allsvenskan. Jag ser fram emot söndagens match och ska nu förbereda mig på bästa sätt, säger han till Helagotland.se på torsdagen.

LÄS MER: Gotlänningen blir en av landets elitdomare

Några ytterligare kommentarer angående chansen att döma i Allsvenskan vill han inte ge i nuläget, utan han meddelar att han vill fokusera helt på uppdraget.

Adam Ladebäck har de senaste åren gjort en medveten satsning på sin domarkarriär, och såhär sade han till Helagotland.se för ett drygt år sedan, då det blev klart att han skulle bli en av huvuddomarna i Superettan.

– Jag är jättestolt och väldigt ödmjuk inför uppgiften. Det känns helt fantastiskt att få den här möjligheten.

Var det väntat att du skulle ta steget upp?

– Man vet aldrig hur många platser som det finns uppåt efter en säsong. Det kan finnas vissa år det inte finns någon plats alls och jag visste inte hur många platser det fanns nu. Men jag visste att jag gjort en bra säsong och hade en bra chans.

I och med matchen på söndag tar nu Adam Ladebäck ytterligare ett steg på karriärstrappan.