I dag vid 17.00 stänger anmälan för PFL. Den nystartade ligan som drar igång till hösten av Föreningen svenska superligan och flertalet av elitföreningarna.

Täby och Karlstad i damernas SSL har bland annat tackat ja, samtidigt som svenska mästarlaget Iksu varit tydligt med att det är SSL som gäller även i fortsättningen.

Från Endre har inget besked kommit.

– Vi gör inga uttalanden i nuläget, det ligger ännu många bollar i luften, säger Carin Sjöberg, ordförande i Endre.

Föreningen hade ett styrelsemöte i veckan för att diskutera frågan.

– Det här är en väldigt stor grej och vi behöver mer tid för att värdera, både ekonomiskt och ur spelarperspektiv.

Det ser ut som att innebandyn kommer ha två konkurrerade elitligor i SSL och PFL framöver och det är inte bra tycker Sjöberg.

– Det är olyckligt. Vi är nog ändå många som hoppas att vi ska hitta en väg framåt.

När Endre tar ett beslut verkar oklart.

– Det kan komma i dag, under helgen eller i nästa vecka. Vi behöver mer tid, tillägger Carin Sjöberg.

Anders Murman från Föreningen Svenska Superligan säger så här till Innebandymagazinet:

– Vi är trygga i att vi har ett minimiantal som vi nu har fått för att starta ligan. Sedan kan det vara några som inte kan bestämma sig, men då går vi in i nästa vecka och säger att nu startar vi ligan. Sedan kanske vi väljer en process där vi vill fylla upp till låt säga 12 eller 14 lag, vi vill ha lika många lag i båda serierna. Då kommer vi ha en rekryteringsprocess som drar igång på måndag där vi ställer upp kriterier. Då får de som spelar i SSL och inte har bestämt sig konkurrera med andra som också vill spela PFL, säger han.

Enligt Murman är intresset stort även hos de allsvenska föreningarna.

– Vi har ett väldigt stort intresse dels från de föreningar som är med men också från flera allsvenska klubbar. Det har fullkomligt exploderat den här veckan i min telefon.