Som GT tidigare har rapporterat var Fredrik Holmgren med familj på Gotland den gångna veckan för att bekanta sig med Visby IBK som klubb och Visby som stad.

På onsdagskvällen blev det klart att 46-årige Holmgren, som de gångna 15 åren varit instruktör på riksinnebandygymnasiet i Umeå, har kommit överens med Visby IBK om ett kontrakt.

Ett mycket glädjande besked för den nyblivna SSL-klubben.

Artikelbild

– Ja vad skall man säga, att som nykomling kunna knyta åt sig en tränare av denna kaliber är en ynnest. Fredriks

självförtroende och rutin kommer att behövas i SSL. Jag är väldigt glad för laget och föreningens skull att han valde oss, säger klubbens sportchef Joakim Bandholtz i ett pressmeddelande.

Fredrik Holmgren beskriver sig själv som en offensiv coach. Nu ser han fram emot den historiska säsong som väntar för Visby IBK.

– Det känns otroligt kul och inspirerande att vara med på klubbens resa i SSL. När erbjudandet dök upp så blev jag direkt smittad av engagemanget och miljön. Visby och Gotland är fantastiskt, som sagt, och föreningen har stort hjärta och goda förutsättningar, säger Fredrik Holmgren.

Visbys frenetiskt jobbande forward Kasper Broby värvades in från just RIG Umeå, där han under tre säsonger hade Fredrik Holmgren som tränare.

– Det är en väldigt duktig tränare som inte ger något åt slumpen. Fredrik älskar att vinna och jag hoppas han kan bidra med det tänket till truppen, säger Kasper Broby.