Classic Weekend ställs in 2019, men att tävlingen går i graven har man inte tänkt sig.

– Målet är att vara tillbaka nästa år 2020, säger Conny Bohlin, vd på Nordic Sport&Event.

Tävlingen genomfördes för femte gången förra året där man haft både löpning och landsvägscykling på programmet, men man har inte lyckats locka de stora massorna till tävlingen, 200-300 har varit för få. Därför valde man att till 2019 lägga tävlingen lite senare, man skulle ha kvar löpningen, men byta ut landsvägscykling mot mountainbike.

Artikelbild

– April som vi hade tidigare var en svår månad för att få volym på det, det var nog lite för tidigt på säsongen för bland andra motionärerna som inte kommit igång riktigt plus att det ännu var mycket grus på vägarna som gjorde det riskabelt för cyklisterna, säger Conny Bohlin.

Tävlingen var tänkt 6 juni, start och mål skulle vara vid Novi resort vid Norderstrand, centralt för hela evenemanget för både löpare och cyklisterna där mountainbikecyklingen skulle köra på områdena runt Galgberget, Nordergravar och bland annat Hälsans stig.

– Det hade blivit riktigt häftigt i samband med Nationaldagsfirande, men det var svårt att få tillstånd av Region Gotland att använda den tilltänkta MTB-banan där bland annat Hälsans stig ingick, så därför ställer vi in det i år, säger Conny Bohlin.

Tävlingen var dock redan ute på nätet och och man hade fått flera anmälningar till Classic Weekend 2019.

– Jo, den var anmälningsbar, men vi betalar så klart tillbaka alla anmälningsavgifter som kommit in, säger han.

Att det sista Classic Weekend genomförst i Visby är inget som Nordic Sport räknar med eller tror, man har goda förhoppningar om att vara tillbaka 2020. Man har sen tidigare Classic Weekend i Linköping.

– Vi räknar med att vara tillbaka i Visby nästa år och då förhoppningsvis med ytterligare en stad, så vi har tre liknande lopp i tre olika städer, säger han.

GA-sporten försökte nå handläggaren Maria Muskos som håller i ärendet, men hon är ledig för tillfället, GA fick en kommentar av företagslotsen Beata Afzelius i stället.

– Jag har tyvärr inte kunnat sätta mig in i ärendet, men Conny Bohlin har varit i kontakt med oss, vi har haft ett möte och kommer träffas igen så snart alla sakkunniga kan vara med. Det är jätteviktigt att vi kan hitta lösningar på det och att det inte blir några missförstånd. Vi ska göra vårt bästa för att hitta en lösning till 2020 som alla är nöjda med, säger Beata Afzelius, företagslots Regional utveckling.

Men en sak är klar, det blir inget Classic Weekend i Visby i år.