Det är närmare 15 olika krogar på Gotland som skaffat sig rättigheter att visa fotbolls-VM på storbildsskärm. Mästerskapet drog igång i fredags, och på måndagen var det dags för Sverige att kliva in i turneringen när man ställdes mot Sydkorea. Trots att matchen startade vid klockan 14.00 var det många gotlänningar som, på olika sätt, lyckats komma ifrån sina arbeten för att följa matchen via storbildsskärm.

LÄS MER: Här kan du se fotbolls-VM på Gotland

På Kallis i Visby hade hela 800 samlats för att se matchen under bar himmel, en siffra som förvånade Tobbe Larsson, ägare av Wisby Strand och Kallis, något.

Artikelbild

| Till Kallis hade drygt 800 personer tagit sig för att följa Sveriges premiärmatch i VM.

– Det är ju helt fantastiskt att så många kommit hit en måndag klockan 14. Vi tänkte att vi bara skulle ställa upp grejerna i dag så att vi är redo på lördag när Sverige möter Tyskland, men det är här ju underbart, säger han.

Även på Wisby Hof var det gott om folk, och när den svenska lagkaptenen Andreas Granqvist slog in det svenska 1-0-målet på straff i den andra halvleken var det nära att taket lyfte från lokalen. En av alla som var på plats var Erik Larsson, som efter slutsignalen var smått lyrisk över stämningen.

– Det är ju helt magiskt att uppleva det här, säger han.

LÄS MER: Svensk seger efter straffmål

Artikelbild

Varför valde du att se matchen här istället för hemma i soffan?

– Att sitta såhär är väl det närmaste man kan komma att vara på plats, och att få vinna tillsammans på det här sättet är ju mäktigt.