Barnens Vasalopp har blivit lite av en tradition och är ett samarbete mellan klubbarna Visborgs OK, Svaide-Roma SOK och Stenkyrka IF. Under lördagen arrangerades loppet vid VOK-stugan där drygt 20 barn kom för att delta.

En 300 meter lång bana med skidspår har skapats med hjälp av snökanoner vid VOK-stugan, och spåret har i år varit mer eller mindre åkbart sedan i januari.

– Som tur är så har den konstgjorda snön bättre hållbarhet och blir liggande längre än vanlig snö, säger Anders Hellmin, ordförande i Stenkyrka IF.

Artikelbild

| Martin Svensson Eikenes, 8, var en av dem som valde att köra många varv runt den 300 meter långa banan.

Barnen fick under lördagens lopp låna skidor av klubbarna. Start och mål skedde till passande musik precis som i det riktiga Vasaloppet i "Sälen" respektive "Mora" och vid stationen Evertsberg fick de små skidåkarna stanna till för lite blåbärssoppa och banan. Man fick åka hur många varv man ville och alla deltagare belönades med medalj.

– Vi hoppas att några av de som kommer hit får upp ett skidintresse och kanske anmäler sig till vår skidskola nästa år, säger Sonja Palm, skidledare i Visborgs OK.