Visby Ladies har inlett säsongen på sämsta möjliga sätt. Efter att tidigare pointguarden Janeli Lilleallik valde att lämna klubben efter en tids problem med sina benhinnor, tvingades Ladies hitta en ersättare. Lotten föll på collagespelaren Anna Kelly som fick göra sin debut under lördagens match. Och som hon gjorde det. Hon bistod laget med hela 18 poäng och kunde gladeligen ta emot priset som matchens lirare.

– Jag kommer från ett lag där vi är vana att vinna, därför var det extra kul att få uppleva känslan av en första vinst tillsammans med tjejerna i dag, säger nyförvärvet Anna Kelly efter matchen.

Ladies reste under lördagen till Huskvarna för att ta sig an tabellsexan, Wetterbygden Sparks. Matchen inleddes jämnt, men med ett knappt övertag av hemmalaget. Det skiljde inte många poäng, men Ladies fick återigen jaga som så många gånger förut. Så skulle matchen se ut fram till tredje perioden. Då lossnade det rejält för Visby.

– Det fungerade egentligen bra hela matchen och vi jobbade riktigt hårt, säger Anna Kelly och fortsätter.

– Vi har faktiskt jobbat riktigt hårt hela träningsveckan vilket lönar sig.

Kelly och hennes nya lagkamrater hade bäddat bra inför sista perioden. Och nog skulle de orka ta det hela vägen den här gången.

– Enligt mig var det en typisk lagvinst vi visade upp i dag. Jag hade en väldigt bra känsla innan matchen, jag visste att det skulle gå bra, säger Kelly.

I tidigare matcher har varken anfallsspelet eller försvarsspelet fungerat särskilt väl, men under lördagens match gjorde Visbylaget en helvändning.

– Försvaret var bra. Vi höll det så stängt vi bara kunde. Sedan kände jag att det fungerade poängmässigt både för egen del och för laget, säger Kelly, fortfarande andfådd efter matchen.

– Vi visade upp rätt attityd, tillägger hon.

Lagets poängdrottning, Branndais Agee, öste in poäng även under lördagens match. Men Anna Kelly var inte mycket sämre. Kanske är hon precis vad Visby Ladies behöver.

Kelly verkar redan ha funnit sin plats i laget och kunde under lördagen spela både avslappnat och med självförtroende.

– Jag älskar mitt nya lag, de är riktigt sköna tjejer.

Hon har redan visat sig vara en riktig poänggörare. Men i kommande matcher vill hon höja sig ytterligare.

– Förutom poäng så är mitt mål att tillföra snabbhet och en hel del fysisk energi till laget.