Tove Sandelin fick beskedet i veckan att hon ska vara med i Endres a-trupp i helgen där man spelar första matchen på fredag hemma mot Täby.

– Det är jättekul, jag blev väl lite förvånad, men det ska bli riktigt skoj. Sen kanske jag inte får speltid mot Täby, men kanske mot Göteborg på söndag, säger Tove Sandelin.

Hon har under säsongen gjort nio matcher i Juniorallsvenskan och tre matcher med U-laget i division 2. Totalt har det blivit 10 poäng, 6 mål och 4 assist.

Artikelbild

| Fotboll är också en väldigt rolig sport, tycker Tove och där spelar hon i P18:s division 1-lag.

Tränaren i Endre har bara gott att säga om henne.

– Det är en stor talang. Med sin snabbhet och spelförståelse är hon redo att ta nästa steg i sin utveckling, säger Endres tränare Tom Iversjö.

Hon brås kanske på sin mamma, Jenny Sandelin.

Mamma Jenny var med när Endre gick upp till Elitserien 2004. Hon var sen lagkapten första säsongen i Elitserien och är numera med i ledarstaben för JAS-laget och även verksam i ungdomskommittén.

– Mamma har alltid varit en förebild för mig, säger Tove.

– Självklart är det kul, jag brukar förespråka att man inte ska plocka upp talanger för tidigt, jag spelade fotboll i Dalhems a-lag när jag var 14 år och vid 25 kändes det nog, men det finns ju undantag, se på Sara Steen hon började väl också vid 14 och håller ännu på, säger Jenny Sandelin.

Tove är precis som sin mamma, hon är även en väldigt duktig fotbollsspelare, spelar i division 1-laget P18. Hur det blir att kombinera två sporter så högt upp i seriesystemet vet hon inte.

– Jag ska spela fotboll efter innebandysäsongen och kommer att spela för P18 vårsäsongen ut, sen får man se hur det blir, men jag tycker båda sporterna är kul, säger Tove.

Det är mycket idrott i hennes liv, förutom innebandyn och fotbollen så går hon även på fotbollsgymnasiet.

Tränaren Tom Iversjö är glad att klubben kan lyfta upp sina talanger i a-laget.

– Precis som när Blanka Linge har varit med A-laget är det med stor glädje vi konstaterar att dessa gotländska talanger visar att Endre IF är en förening där man kan utvecklas till att bli en SSL-spelare, säger han.

I helgen väntar dubbla matcher för Endre, först Täby hemma på fredag, och sedan IBK Göteborg borta på söndag.

Clara Gottberg, Liisa Kokkonen och Stina Ander är tillbaka i truppen.