– Vi kan åka till Kanarieöarna för den summan, säger Anders Lindqvist.

När han skulle boka resan valde han en avgång från Västervik på söndagsmorgonen 22 juli och hem från Visby på söndagskvällen 29 juli.

– Vi har åkt på natten förut och kommit fram efter midnatt. Då får vi sitta och glo i bilen tills vi får tillgång till stugan senare på eftermiddagen. Jag försöker undvika det, säger han och påpekar att det är det förslag som Destination Gotland gett som alternativ om han vill komma undan billigt.

Artikelbild

| FÄRJEBILJETTER. Destination Gotland sätter sina priser utifrån tillgång och efterfrågan, uppger Christer Bruzelius, vd för rederiet.

– Under påskhelger gör de reklam för ett pris på 95 kronor, men jag vill åka vecka 30!

Nu ger han inte upp tanken på Gotland, trots att han tycker priset är på tok för högt. Han testade att boka över Oskarshamn i stället. Den biljetten kostade 7 150 kronor.

– 7 990 kronor för en liten båttur är inte marknadsmässigt, det är ocker, anser han.

– Handen på hjärtat, jag åker ändå, men tror att det är många som väljer bort Gotland på grund av färjepriserna, säger han, och tycker att Gotland borde måna mer om turisterna.

Linköpingsgänget valde den absolut dyraste avgången under sommaren. Utslaget per person, tur och retur blir kostnaden 1 598 kronor för var och en. Hade de valt den billigaste turen, fem plus bilen, hade resan per person i stället kostat 179 kronor.