När det i slutet av april stod klart att härbärget Birkagården i Visby hotas av nedläggning bildade några eldsjälar "Birkagårdens änglar" och startade en insamling. Målet är att samla in 500 000 kronor fram till den 27 maj. Samma datum kommer gruppen att arrangera en stödkonsert på Wisby strand till förmån för Birkagården.

Tidigare har Birkagårdens vänner avslöjat att en av artisterna som kommer att spela under stödkonserten är pop- och rockartisten Tommy Nilsson. Nu står det klart att även popartisten Ace Wilder kommer till Gotland för att uppträda under Birkagalan.

Ace Wilder är en svensk popsångerska och låtskrivare som deltagit i Melodifestivalen 2014, 2016 och 2017. Hon har även släppt tre album varav ett är "A Wilder" som utsågs till "Bästa EP" vid Scandipop Awards i januari 2014.

Både Tommy Nilsson och Ace Wilder har tidigare medverkat i tv-programmet "Stjärnornas stjärna".

Under konserten kommer även Länsteatern på Gotland att medverka med "Mina Drömmars Land” där Marie Nilsson Lind, Lee Gotvik, Erik Törner, Lennart Bäck och Joel Kant medverkar. Även Saga Björling och Vera Kebbe kommer att uppträda under galan.

Birkagårdens vänner arbetar nu även för fullt med att samla in pengar. Under måndagen hade de fått ihop totalt 157 302 kronor.

– Det går bra, insamlingen fortsätter att ticka på, säger Kristin Rees, en av eldsjälarna bakom Birkagårdens änglar om insamlingen.