Ungefär vartannat år trycker Länsförsäkringar Gotland upp reflexer som delas ut till allmänheten på Gotland. Inför vintern är det dags att tillverka en ny upplaga som i ett första skede kommer att göras i 10 000 exemplar.

I en tävling riktad mot gotländska skolbarn har elever fått skicka in teckningar och skisser på hur man vill att årets reflex ska se ut. Bland de förslag som skickats in har Länsförsäkringar nu korat en vinnare. Signe Nilsson i årskurs 2 på Norrbackaskolan blev vinnaren. Hennes teckning, som föreställer ett gutelamm, ska nu användas som förlaga när Länsförsäkringar tillverkar de nya reflexerna.

– När jag ritade tänkte jag att Gotlands flagga har en bagge som står ungefär som på teckningen, så det passade bra, säger Signe om sitt verk.

Artikelbild

| Länsförsäkringars skadechef Martin Sjöli delar ut checken till Signe Nilsson och hennes kamrater i klass 2 på Norrbackaskolan.

Prispengarna på 10 000 kronor överlämnades under onsdagen till klassens kassa av Länsförsäkringars skadechef Martin Sjöli.

– Vi har den här tävlingen ungefär vartannat år, vilket hänger ihop med att en reflex har en livslängd på ungefär två år och därefter tappar sin reflexförmåga, säger han.