Under onsdagen blev det officiellt att Gotlands Allehanda kan vinna ett fint pris i tävlingen Årets lokala mediehus som Dagens Media håller i. Det är Gotlands Allehanda redaktion som nominerats till priset Årets journalist. De nominerade är journalisterna Henrik Radhe, Cecili­a Thomsson, Vilda Engström, Eleonor Svensson, Per Leino, Lars Schill, Eva Klint Langland, Eva Buskas, Fredrik Magnusson och Ulrica Fransson som genomfört en omfattande grävsatsning.

– Det känns otroligt roligt att fler uppmärksammar det jobb vi gör! Och det är kul att hela redaktionen nomineras. Journalistik är en lagsport och grävprojektet som vi nomineras för var i allra högsta grad ett projekt som involverade hela redaktionen på olika sätt, säger Eva Buskas, nyhetschef på Gotlands Allehanda.

Hon menar att Dagens Media ska ha beröm för att de har en tävling som enbart riktar sig till lokala medier.

Artikelbild

| Eva Klint-Langland och Eva Buskas fick ett hedersomnämnande i samband med Guldspaden.

– Lokaljournalistiken är extremt viktig för demokratin och för människors kunskap om det samhälle de lever i. Samtidigt är lokaltidningarna ofta små redaktioner som har väldigt svårt att konkurrera med de stora nationella redaktionerna när bra journalistik uppmärksammas, som till exempel i samband med Stora Journalistpriset eller Guldspaden, säger Eva Buskas.

Övriga nominerade är Eskilstuna-Kurirens granskningsgrupp, med reportrarna Anna Hansson, Henrik Holmberg och Mathia­s Ståhle, samt nyhetscheferna Jens Werner och Kristina Levin, som ligger bakom granskningen ”Det blågula hatet". Dessutom är Mittmedias Patrik Oksanen och Lisa Handberg, kommunalreporter på Motala Vadstena Tidning, nominerade i samma kategori.

Årets vinnare avslöjas den 7 juni.