Snart smäller det på skjutfältet igen

Efter GGN och även en helg med öppet för allmänheten är det snart dags för nya övningar på Tofta skjutfält. Här är dagarna som det kommer att smälla och bullra kring skjutfältet.

Foto: Dennis Pettersson/arkiv

Västerhejde2019-11-04 17:33

För någon helg sedan arrangerades den klassiska endurotävlingen GGN på Tofta skjutfält, och under den gångna helgen hade skjutfältet öppet för allmänheten. Men nu vankas övningar igen, och från och med på onsdag den 6 november får allmänheten inte ta sig in på området.

"Onsdag 6/11 till onsdag 13/11 genomför stridsgruppen övningar då man skjuter med Stridsfordon 90, granatgevär och granatkastare, pansarskott och andra vapensystem", skriver Gotlands regemente på sin Facebook-sida.

Man varnar även allmänheten för att det den 13 november kommer att bullra mer än vanligt, ibland även under kvälls- och nattetid. Då genomför Försvarsmakten nämligen en sprängövning. 

Under övningarna kommer försvaret även att göra mätningar på ett antal fastigheter i närområdet för att få bättre kunskap kring påverkar av buller och vibrationer.

Vecka 49 öppnar sedan Tofta skjutfält för allmänheten igen, och har, med undantag för 4-5 december, öppet till och med vecka 2 nästa år. 

Karta: Tofta Skjutfält
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!