Grannarna överlämnade protestlistan

Grannar till Pannkaksträdet har överlämnat sin namnlista till länsstyrelsen och regionen. Protesten gäller mer än lekanläggningen.

215 grannar har skrivit på en protestlista med krav om att Pannkaksträdet tas bort. I går överlämnades den vid ett möte med länsstyrelsen och Region Gotland.

215 grannar har skrivit på en protestlista med krav om att Pannkaksträdet tas bort. I går överlämnades den vid ett möte med länsstyrelsen och Region Gotland.

Foto: Per Leino

Väskinde2019-09-18 11:00

Nästa vecka kommer mark- och miljödomstolens dom om Pannkaksträdet vid Butter i Väskinde. I juni förra sommaren beslutade miljö- och byggnämnden vid vite om 2,3 miljoner kronor att anläggningen måste tas bort, ett beslut som länsstyrelsen inte ändrade på.

Grannar till Pannkaksträdet har samlat ihop en protestskrivelse med 215 namn. I går överlämnade Gunnar Bergfasth och Lennart Malmberg listan till landshövding Anders Flanking,  länsjuristen Britt Silfvergren, samhällsbyggnadsförvaltningens chef Johan Åberg och stadsarkitekt Christer Hegardt.

– Det var bra att vi fick komma till tals. Jag tror att vi har haft en viss påverkan i dag, och vi har visat att vi är en stark grannallians, säger Gunnar Bergfasth.

Gunnar Bergfasth och Lennart Malmberg påpekar att grannarnas protest gäller mer än bara Pannkaksträdet. En begäran om att planlägga lämnades in redan 2012. Ansökan har reviderats flera gånger och samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar nu med att upprätta en detaljplan för 32 uthyrningsstugor i området.

– En stugby strider mot regionens egen översiktplan. Det finns ett massivt motstånd, säger Lennart Malmberg och påpekar att grannar tidigare lämnat en protestskrivelse om planarbetet.

Vid mötet passade Gunnar Bergfasth och Lennart Malmberg även på att påpeka att inga åtgärder gjorts för att återställa våtmarken vid Butter i Väskinde. Länsstyrelsen förbjöd i november förra året utfyllnad med jordmassor vid våtmarken.

Karta: Brissund
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!