Vi söker nyhetsreportrar – kom och jobba med oss!

Är du en nyfiken och driven person som skulle vilja jobba som nyhetsreporter? Nu finns det jobb att söka på Gotlands Media.

Gotlands Media söker nyhetsreporter.

Gotlands Media söker nyhetsreporter.

Foto: Dennis Pettersson

Journalistik2023-04-04 06:20

Gotlands Media, där Gotlands Tidningar, Gotlands Allehanda och Helagotland.se ingår, är i behov av såväl vikarier som fast tjänst. 

I rollen som reporter är du i händelsernas centrum. Du erbjuds att arbeta i en kreativ miljö och vara med och sprida kunskap, information och granska samhällsviktiga frågor som våra läsare får ta del av. I rollen kommer du att arbeta brett som nyhetsjournalist på Gotland. 

Som en del av redaktionen är du med i arbetet från idé till publicering. Du kommer med egna idéer, skriver artiklar, fotar och filmar och publicerar i våra olika kanaler. Redaktionen arbetar med en inriktning mot digital publicering med tydliga mål där vi alltid arbetar med läsarnas behov i centrum.

Du erbjuds en stimulerande och kreativ miljö, ett självständigt arbete där du har stor frihet att forma din egen vardag och där ingen dag är den andra lik. Hos oss får du möjlighet att utvecklas inom flera områden.

Vi söker en engagerad person med intresse för lokal journalistik och historieberättande. Du gillar att arbeta kreativt i en vardag som ofta styrs och kastas om utifrån vad som inträffar. Arbetet som nyhetsreporter kräver B-körkort då det förekommer bilkörning i tjänsten. Journalistutbildning eller motsvarande utbildning eller arbetslivserfarenhet är meriterande.

Cecilia Thomsson har arbetat på Gotlands Media i många år som reporter och är nu nyhetschef på GA.

– Att vara journalist på Gotland är att vara nära läsarna och rapportera om det som verkligen har betydelse i människors vardag. Ingen dag är den andra lik, och du får arbeta tillsammans med och lära dig av kunniga kollegor, säger hon om jobbet.

Låter det intressant? Skicka ett mejl till par.ullrich@helagotland.se och berätta lite mer om dig själv. 

Facklig kontakt är Eva Bofride, SJF, eva.bofride@gotlandstidningar.se

Gotlands Allehandas nyhetschef Cecilia Thomsson.
Gotlands Allehandas nyhetschef Cecilia Thomsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!