Ett stort idrottshjärta har alltid funnits inom ICA Maxi Visby och det kanske inte är så konstigt när man har en sån bakgrund som handlaren Paul ”Dino” Larsson har!
-Jag älskar idrott, men framför allt vad kraften inom idrott kan göra i ett samhälle. Det är fantastiskt att vi på Gotland har så många duktiga elitlag och inte minst hur många eldsjälar som är engagerade i detta, säger ”Dino”, handlare ICA Maxi Visby.

Att bli sponsrad handlar om att skapa ett djupare partnerskap tillsammans och att dela goda värderingar.
-Ett sponsor- eller partnerskap blir starkare av att man jobbar tillsammans, elitlagen vi sponsrar har ett stort ansvar inom sina föreningar. De är idoler och de måste representera ett gott ledarskap och visa vad inkludering är, då skapar vi morgondagens förebilder och ett hållbarare samhälle, säger Moa Lilja, handlare och VD, ICA Maxi Visby

Ett annat långsiktigt engagemang är Kvartersligan som varit ett givet och uppskattat inslag på Gotland sen 40 år tillbaka. Kvartersligan är en fotbollsturnering och varje år deltar cirka 450 - 600 barn. De senaste tio åren har Visby AIK:s Erland Dahlbom haft ansvaret för att styra ihop den här satsningen.

Artikelbild

– Kvartersligan är i mångt och mycket precis vad Maximal Gemenskap handlar om. Alla kan vara med och känna sig inkluderade. Det handlar inte om att vinna. Målen räknas inte och resultatet är sekundärt. Det primära är att ha kul, umgås och lära sig respektera varandra både på och utanför planen. Om vissa av barnen skulle få ett större idrottsintresse av detta så är det bara en stor bonus, säger Erland.

Men ibland tar intresset slut redan på planen.
– Det har hänt att målvakten blivit lite uttråkad och börjat klättra i nätet och behövt hjälp för att komma loss, eller som den där gången då studentvagnarna åkte förbi planen och alla barnen sprang ifrån planen för att vinka till vagnarna, skrattar Erland.


– Men det är som sagt inte fotbollen som är det viktigaste. Det är en turnering fylld av vänskap och glädje. Och att se den där glädjen i ansiktet på barnen och deras föräldrar, det är svårslaget. Det är vad Kvartersligan handlar om. Tillsammans med ICA Maxi Visby och Maximal Gemenskap hoppas jag att Kvartersligan fortfarande arrangeras 40 år framåt i tiden, avslutar Erland.

- Det arbete som Erland och alla bakom Kvartersligan gör är en bra symbol för vårt idrottsengagemang säger Moa och fortsätter, det handlar om glädje, gemenskap och respekt och stora ideella krafter som visar vägen för inkludering och gott ledarskap avslutar Moa.