Queen, med sångaren Freddie Mercury i spetsen, hade sin storhetstid under 70- och 80-talen. På lördagskvällen hyllade Gotlandsmusiken tillsammans med dirigenten Ulf Wadenbrandt och en kör från Gotlands Musikalkompani det ikoniska bandet. För sången stod tidigare Melodifestivalvinnaren Magnus Bäcklund.

– En fantastisk show, och fullsatt till sista plats. Gotlandsmusiken passar ju perfekt i det här symfoniska rockformatet, säger Dag Franzén, direktör för Gotlandsmusiken, och passar även på att hylla Magnus Bäcklund.

– Det är ju omöjligt att försöka planka Freddie Mercury, men han gjorde det på sitt eget sätt, och jag tycker att han var sjukt bra. Riktigt vass,

Artikelbild

Dag Franzén berättar att publiken levde sig med under konserten, och att det var stående ovationer under slutskedet av showen.

– När "The show must go on", Freddie Mercurys sista stora hit, spelades så tände publiken upp sina mobiltelefoner. Det i kombination med en strålande sånginsats av Magnus Bäcklund skapade en klar ståpäls-känsla.

Gotlandsmusiken direktsände lördagens konsert på sin hemsida, och du kan se den i efterhand här.