Sandro Thorell tar med låten "Drown my sorrows" steget från att producera svenska artister till en egen musikdebut, i ett samarbete med Adam "Siana" Sundqvist.

Från hemstaden Stockholm via Skåne och Canada till Visby. Hans musikaliska resa började vid skolans piano, där han själv lärde sig spela i tidiga tonåren.

– Musik har alltid funnits med mig. Den finns bara där, latent, oavsett vad jag gör.

Artikelbild

| "Att läsa vid ett stort universitet och ändå få bo så här vackert är guld", säger Sandro Thorell.

Intresset för melodier och låtskrivande växte. Efter studenten arbetade Sandro Thorell i fem år som musikproducent på Empire Music i Stockholm, med artister som Dr. Alban, Markoolio, Dogge Doggelito och Idol-deltagare.

Adam Sundqvist, känd under artistnamnet Siana, mötte han på musikgymnasiet Rytmus i Stockholm där de båda gick.

Efter år med andra projekt, kom tanken på att skapa något tillsammans.

–Vi har valt att inte gå ihop under ett namn, utan släppa musik som en "featuring", Siana feat. Sandro Thorell.

Artikelbild

| Det är med ett stort driv Sandro Thorell satsar på det nya musikaliska samarbetet med Adam "Siana" Sundqvist.

Deras första gemensamma låt ”Drown my sorrows” kom till inom loppet av ett dygn.

– Vi jobbade med annat material, under en paus tog vi fram ackord och ett beat. Dagen efter skrev vi texten, det var en låt som kom av sig själv, säger han.

Artikelbild

| "Först kändes det märkligt att höra sin egen röst på låten. Men nu när den är ute, blir hela låten mer fristående från oss själva", säger Sandro Thorell.

Duon valde att släppa låten själva.

– Det hade tagit slut med min flickvän sedan sex år och Siana var i en liknande situation. Låten kändes så personlig, utifrån var i livet vi båda var just då, att det kändes "vi".

Det blir speciellt att framföra sin låt själv.

–När jag skriver låtar annars, gör artisten sin tolkning och låten tar en annan vändning. Jag har haft tur som kan sjunga, men jag har hittills bara använt rösten för att spela in demos som andra sedan sjungit.

Deras musik beskriver Sandro Thorell som "indie-EDM med starka popinslag".

Oftast börjar låtskrivarprocessen med en melodislinga.

– Det dyker upp början på en refräng i tanken, lite när som helst. Sedan sätter jag mig oftast vid pianot eller gitarren och fortsätter med låten, säger han.

Framtiden, då?

– Det här känns lovande! Vi har släppt låten obundet via distributören Amuse, den finns på Spotify och på P4 Gotlands spellista.

Och nästa kapitel är redan öppnat. Idag släpps en remix av "Drown my sorrows", gjord av producenten Simon More, och 26 oktober en remix av DJ Robaco.

– Båda har gjort en helt egen tolkning av låten.

Så är inspelning av en musikvideo på gång. Men hur får man ihop heltidsstudier med producentuppdrag och en nystartad artistkarriär?

– Musiken är belöningen, min avkoppling när studierna är gjorda för dagen, säger Sandro Thorell och ler.