Wisby Strandfestival såg för första gången dagens ljus under 2017. Tanken är nu att festivalen ska arrangeras i ytterligare två år och därefter ska man utvärdera om det kommer att bli en fortsättning.

– Strandfestivalen ska vara en viktig pusselbit för oss sett över hela året, säger Johan Lindvall, vd Wisby Strand.

I år väljer man att utöka antalet artister från fem till sju under fredagen och lördagen. Till det kommer dessutom de artister som Gotlandsmusiken kommer att plocka in till deras dag som är torsdagen.

Artikelbild

| Många var på festivalen under 2017.

– Det är en ganska tuff satsning som vi gör. Sedan har vi ett jättebra samarbete med Gotlandsmusiken, regionen och övriga näringslivet som är med och stödjer det här projektet. Det här är också en reseanledning för många, säger Thomas Nässén vid Wisby Strand.

LÄS MER: Sabina Ddumba, Wilmer X och Molly Sandén kommer till festivalen

De säger själva att en av de stora nyheterna för året är att de valt att sänka åldersgränsen från 18 år till 13 år – men då i målsmans sällskap.

– Vi valde att ha 18 år som åldersgräns för att vi inte visste hur det skulle vara där nere och första året var ett prövoår. När vi satte oss på kammaren och lyfte det som varit bra och mindre bra kom åldersgränsen upp som en sådan sak som varit mindre bra. Det är många som vill gå dit med sina barn och tonåringar. Jag mötte familjer som hade rest på semester ihop som ville gå, men inte kunde på grund av åldersgränsen. Då måste man kunna revidera sitt beslut, säger Thomas Nässén.

Johan Lindvall menar att det är en satsning för gotlänningarna och turistnäringen på Gotland.

– Vissa pratar om begränsningar för Wisby Strand och vår verksamhet. Men vi snackar om att gasa och göra något för gotlänningarna och de som kommer hit. Vi märker att folk vill ha det här. Vi måste satsa och vill satsa, vi satsar miljonbelopp för att göra en fantastisk festival, säger Johan Lindvall.

Enligt Thomas Nässén hoppas man i år kunna locka runt 10 000 besökare.

– Men kommer det 8000 besökare i år kommer jag att vara nöjd, säger han.