Det är fullsatt i lokalerna på Seniorernas mötesplats där elever från Wisbygymnasiet ger support till deltagarna.

– Otroligt roligt att så många dök upp, det hade kunnat komma två, det hade kunnat komma tio, säger Ewa Hansson, aktivitetssamordnare på hälsofrämjande enheten.

Eleverna från el- och energiprogrammet med inriktning på data och kommunikation läser just nu en kurs i support där datasupporten hos seniorerna är en del av kursutbudet. Under hösten kommer det genomföras ytterligare tre tillfällen där elever hjälper äldre.

Artikelbild

| Inget digital utanförskap för de äldre på Seniorernas mötesplats.

– Det jackar i kursen på ett naturligt sätt. Det handlar om att förklara teknik på ett enklare sätt, säger Anders Björkqvist.

Vid ett av borden är Pelle Yttergren 18 år i full färd att hjälpa Ingrid Nordström, 78 år med hennes smarta telefon.

– Det är svårt att komma ihåg allt. Jag har haft en stroke och då behöver man lite uppfräschning, säger Ingrid Nordström.

Hon förklarar att det vanligen är hennes barn eller barnbarn som hjälper henne, men eftersom de bor på fastlandet kan det ibland bli svårt.

Artikelbild

| Anna-Britta Hansson fick lära sig lite mer om sin telefon tack vare Adrian.

– Vi är inte uppväxta med teknik på det här sättet, allt går så väldigt fort idag, säger hon.

Lite längre bort hjälper David Jakobsson från Furulund, Gunnel Johansson att skicka en bild till hennes dotter som bor i Sydkorea.

Artikelbild

| Ingrid Nordström hade skrivit ned frågor på en lapp och tagit med sig till Seniorernas mötesplats.

– Jag anpassar språket, det går att förklara saker på många olika sätt. Jag är van då jag hjälper min farmor och farfar, säger han.