Lilian Edwards avled under fredagskvällen efter en kort tids sjukdom. Hon var aktiv ända in i det sista och var ersättare för Moderaterna i både barn- och utbildningsnämnden samt regionfullmäktige. Under perioden 2006-2010 var hon även ordförande i regionfullmäktige.

– Lilian var en person som verkligen brann för det hon gjorde. Hon var alltid glad och väldigt positiv. Hon var aktiv inom FC Gute, Gotlandsmusikens vänner och vår kontaktperson för Moderata seniorer. Sedan var hon ordförande i kyrkofullmäktige, satt med i kyrkorådet och stiftsstyrelsen, säger Inger Harlevi.

Innan det senaste kyrkovalet var Lilian Edwards även ordförande för kyrkorådet – samtidigt satt Inger Harlevi som vice ordförande under fyra år.

– Inom kyrkan har vi jobbat otroligt nära varandra och haft ett väldigt nära samarbete. Vi har tillsammans utkämpat de strider som varit inom kyrkan. En av sakerna som hontyckte lite extra om var vår förskola på Terra Nova, det var verkligen hennes skötebarn, säger Inger Harlevi.

Hon lyfter även fram Lilian Edwards engagemang för kulturen på Gotland – och då främst för Gotlandsmusiken.

– Hon vurmade mycket för musiken och även teatern. Men framförallt på musiksidan hade hon sitt hjärta och det syntes även inom domkyrkoförsamlingen med all musik som vi har där. Hon missade inte en konsert med Gotlandsmusiken. Kultur och kyrkan var hennes käraste ämnen, säger Inger Harlevi.

Lilian Edwards blev 79 år gammal.