Erica Carlsson är uppväxt på Gotland, men lämnade ön tillsammans innan hon började gymnasiet och bosatte sig i Nynäshamn med familjen. Hon har sedan barnsben drömt om en tv-karriär, och sedan hon gick ut mediagymnasiet i Nacka strand har hon frilansat som studioman och inspelningsledare på program som Idol, Robinson och Let's Dance. Drömmen har dock hela tiden varit att även ta plats framför kameran, och de senaste säsongerna har hon varit rinkside-reporter för Djurgården hockey. Ett jobb som nu gett henne, som hon själv beskriver det, hennes livs chans.

– Niklas Jihde (programledare och tv-profil för MTG, red anm) hörde av sig till mig och sade att han tycker att jag gör ett bra jobb, och att han skulle vilja lämna mina kontaktuppgifter till sina chefer. De ringde upp mig, vilket ledde till att jag fick testa lite i studion med Jihde, och sedan bestämde de att de ville ha med mig till hockey-VM i Danmark, berättar Erica Carlsson på telefon från Herning mitt under brinnande mästerskap.

Hon säger att hon känner en stor tacksamhet till Niklas Jihde, och att han blivit som något av en mentor för henne.

Artikelbild

| Erica Carlsson tillsammans med Niklas Jihde.

– Han hör av sig med peppande sms och tips, och jag tar gladeligen emot hans feedback. Han är en väldigt ödmjuk och genuin person, och han har ju jobbat med tv i 10 år, så han vet vad han pratar om. Jag är jätteglad över hans stöd, och allt det här är ju tack vare honom.

LÄS MER: Gotländskan fick drömjobb i tv-branschen

Erica Carlsson agerar under MTG:s sändningar från hockey-VM programledare och rinkside-reporter. Hon bevakar grupp B, som innehåller bland andra USA och Kanada, från danska Herning, och har oftast förre NHL-proffset Andreas Johansson bredvid sig som expert.

– Det här är verkligen mitt drömjobb. Mitt mål har alltid varit att vara programledare och reporter, och jag älskar ju sport i allmänhet och ishockey i synnerhet, så ja, jag lever min dröm just nu.

26-åringen berättar att hon var extremt nervös inför VM, men att hon nu inte tänker på hur många som sitter och tittar på sändningarna, och att hon heller inte fokuserar speciellt mycket på att personerna hon intervjuar är några av världens absolut bästa hockeyspelare.

– Jag tycker det känns väldigt naturligt, och jag tycker framförallt att det är kul att få prata hockey och försöka förmedla sporten till tittarna. Jag gör mitt jobb, men har väldigt roligt på vägen.

I skrivande stund har Erica Carlsson en dryg vecka kvar på sitt drömjobb, för när kvartsfinalerna är klara är även Erica klar. För den här gången kanske ska tilläggas.

– Ja, jag vill ju fortsätta jobba med det här. Det är det här jag brinner för, så jag hoppas att jag får fortsätta. Det är klart att jag älskar mina jobb bakom kameran också, men jag har jobbat stenhårt för att få stå framför kameran, och vill såklart fortsätta med det.