Familjen Björklund/Håkansson hittade i början av sommaren en flaskpost från Johan, 5 år. Efter att inte fått svar från mejladressen i brevet skrev mamma Malin Björklund ett inlägg på Facebook och sökte avsändaren. Samma dag hittade de Johan som nu är vuxen.

– Det var superhäftigt att få kontakt från dem. Alla i familjen blev så glada, och framför allt att det gick så snabbt, säger Malin Björklund.

LÄS MER: EFTERLYSNING: Vart tog du vägen Johan?

Johan Eriksson, avsändaren, berättar att de hade sommarhus på Gotland och att han och hans syster blev inspirerade till att skriva flaskpost efter att morfar hade anordnat en skattjakt.

– Jag kommer inte ihåg att jag skrev brevet men jag kommer ihåg att jag kastade det från färjan på väg hem till Nynäshamn. Det känns konstigt att någon har hittat det, men det är kul att det har blivit en sådan stor grej. Jag trodde inte att de skulle hitta det, säger han.

Johan kunde spåras genom att Malin Eriksson, Johans mamma, blev taggad i inlägget på Facebook. Fredrik Eriksson, pappa, kände igen handstilen, mejladressen och mindes händelsen. Fredrik hade inte varit inne på det kontot på över ett år.

– Det känns jättekul att någon har hittat det, säger han.

Hanna Eriksson, syster till Johan, skickade också flaskpost. Det hittades i närheten av Johans flaskpost i Oskarshamns skärgård, men redan 2007.

– Fascinerade att de har åkt åt samma håll för de satt inte ihop på något sätt, säger Fredrik Eriksson.