Flaskpost är inte bara ett populärt inslag i filmer. Familjen Björklund/Håkansson hittade i början av sommaren flaskpost som var skickat från Gotland. Avsändaren är Johan, fem år och brevet är daterat den 27 juli 2006.

I brevet finns en mejladress som Johan uppmanar mottagaren att kontakta honom på. Men familjen har inte fått svar på över en månad. Mamma Malin Björklund tog saken vidare och skrev ett inlägg på Facebook. Inlägget fick snabbt spridning och inom den första timmen hade inlägget över 630 delningar och har totalt delats över 4 300 gånger.

– Det var väldigt många som blev engagerade i letandet. Det hade jag inte väntat mig, säger Malin Björklund.

Artikelbild

| Här håller Maximus Håkansson, 9 år, upp brevet.

Bland annat har många gotlänningar engagerat sig och delat inlägget bland sina vänner på ön och på den stora Facebook-gruppen Gotlands marknad. Familjen Björklund/Håkansson har vänners vänner på ön och därav nådde inlägget Gotland snabbt.

Det var på ön Tallskär i Oskarshamns skärgård, när de var ute med familjens motorbåt, som de hittade flaskposten i början av sommaren. Flaskan låg mitt på ön så det måste ha blåst rejält för att flaskan ska ha förflyttat sig så långt in, berättar Malin.

Hon sa till barnen, Maximus, Maddox och Lennox Håkansson, att springa fram och öppna det.

– Barnen tycker verkligen att det är jättespännande. De har såklart många frågor, men det har jag själv också fast man är vuxen, säger Malin Björklund med ett skratt.

Artikelbild

På brevet finns ett meddelande och en teckning som Johan har ritat. Teckningen föreställer cirklar och kludd i olika färger. Meddelandet, som är formulerat på både svenska och engelska, innehåller en kort text om att Johan har ritat en teckning och en uppmaning till mottagaren att skriva ett mejl till Johan. Mejladressen innehåller ett alias, "Freddan", så gissningsvis heter Johans pappa Fredrik. Mycket mer information än så finns inte i brevet.

Teorin är att Johan är gotlänning men han kan även vara turist eftersom brevet är daterat mitt i sommaren. Än har familjen inte gjort någon mer noggrann efterforskning på nätet men de hoppas att efterlysning ska ge resultat så att de hittar Johan till slut.

Artikelbild

– Vi väntar med spänning på svar, säger Malin Björklund.