Det blir Anders Wendler som ska leda bygget av Gotlands Bryggeris nya bryggeri på Lundbygatan. Planerna har dragit ut på tiden och det är ännu inte klart vare sig hur stort bryggeriet är, hur det ska se ut eller hur många som ska jobba där.

– Det är helt beroende på storlek på bryggeriet och hur vi utvecklar lokalerna på Sankt Hansgatan. Vi kommer att anställa, men hur många är omöjligt att säga idag, säger Spendrups presschef Rose-Marie Hertzman.

Anders Wendler börjar den 20 februari och ska då ingå i den projektgrupp som ska lösa just de frågorna. Han är civilingenjör inom kemi och utbildad bryggmästare i Köpenhamn. De senaste åren har han jobbat som bryggmästare på Nya Carnegiebryggeriet inom Carlsbergskoncernen, men han har tidigare jobbat hos Spendrups, bland annat med att flytta bryggerikoncernens huvudsakliga produktion till Grängesberg. Under våren väntas detaljerna kring det nya bryggeriet klarna.

– Jag ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med Gotlands Bryggeris skickliga bryggmästare i detta spännande uppdrag. Det är inte var dag man får projektleda ett helt nytt bryggeri. Det är kul att Spendrups och Gotlands Bryggeri fortsätter att satsa på hantverksöl, säger Anders Wendler i ett pressmeddelande.