Under Bookatable Diner Awards prisceremoni i Stockholm delades priset "Sveriges bästa restaurang" och "Bästa ekologiska köket" ut till Lilla Bjers gårdskrog i Västerhejde.

- Bookatable Diner Awards instiftades med utgångspunkt i att förmedla vad restauranggäster tycker och låta dem bestämma, berättar Åsa Murphy, Managing Director på Bookatable by Michelin.

Göran Hoas som driver Lilla Bjers gårdskrog tillsammans med sin fru Margareta känner sig riktigt stolt.

– Det känns otroligt fint, det är ju inte varje dag man får pris som Sveriges bästa restaurang! Det är dessutom extra härligt att det är gästerna som lagt omdömen och röstat fram oss.

Göran Hoas berättar att han blev förvånad när sajten Bookatable.se ringde och berättade att restaurangen var nominerad i två kategorier.

– Jag blev verkligen förvånad när de ringde och sa att de ville att vi skulle komma till Stockholm. Det blev vår dotter Elin som fick ta emot priset, eftersom hon är där.

Lilla Bjers har fått kundbetyget 4,7 av 5 på sajten, där gästerna bland annat betygsätter maten, servicen och atmosfären.

– Jag tror att våra gäster gillar att vi är öppna och personliga, de känner sig som hemma när de kommer till oss. Det spelar ingen roll om det är kungen eller grannen som kommer. Dessutom har vi en helt fantastisk personal. På en krog i stan kan man ju inte få uppleva hur personalen springer ut i kökslandet för att hämta grönsaker när det tagit slut.

Lilla Bjers är dessutom nominerad till ”Årets hållbara gastronomi” i White guide, restaurangen har vunnit priset tre gånger tidigare. Det delas ut i Blå Hallen i Stockholm den 5 mars.