Den 35-årige mannen döms för flera brott under fem åtalspunkter. Narkotikabrotten rör mindre mängder hasch och narkotikaklassade mediciner som mannen haft på sig.

I april 2018 ertappades mannen med att stjäla varor från en butik i Visby, i samband med händelsen hotade 35-åringen en butiksanställd om att "något nätverk skulle fixa honom och att han skulle skjuta honom". Domen rör också ringa stöld i samband med händelsen – varor för 215 kronor stals.

LÄS MER: Man döms till vård efter grov misshandel

Senare i april hamnade 35-åringen i en dispyt med ordningsvakter som talade med missbrukare vid taxiskjulet på Östercentrum i Visby. Situationen blev hotfull och ordningsvakterna förde bort mannen, polis kom till platsen och beordrade ordningsvakterna att sätta handfängsel på mannen. Vid tillfället riktade 35-åringen hot om våld, samt ett rasistiskt tillmäle mot en av ordningsvakterna.

35-åringen döms också för hot mot en ordningsvakt som avvisade honom från en krog i Visby.

Senare under våren var 35-åringen efterlyst efter att inte ha inställt sig för att avtjäna straff. En av polisens hundförare såg mannen i Visby och två civilklädda poliser anlände för att genomföra gripandet. I samband med gripandet hotade 35-åringen att "ta dem, döda dem, och ta deras familjer på ledig tid".

Mannen döms för olaga hot, ringa stöld, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott.