Visby Roma visade musklerna i rivalmötet

Tre poäng och en sprudlande offensiv. Visby Roma vann säsongens första tungviktsmöte mot Huddinge. Dessutom passade laget på att visa upp ett nyförvärv.

Visby Romas nyförvärv Ryker Leer (till vänster) och Teemu Huttu jublar efter ett av målen i segermatchen mot Huddinge.

Visby Romas nyförvärv Ryker Leer (till vänster) och Teemu Huttu jublar efter ett av målen i segermatchen mot Huddinge.

Foto: Stig Hammarstedt

Ishockey2019-09-20 21:52

Vilken fredag det blev för Visby Roma.

Tre poäng mot rivalen Huddinge.

Nyförvärv som fortsätter att leverera i allra högsta grad.

Och dessutom ett rykande färskt tillskott i spännande forwarden Eric Winbergh, som några timmar efter att han landat på Visby flygplats fick presentera sig för sin nya hemmapublik.

Skador på forwardsduon David Lundmark och Einar Engström har ställt till det i säsongsinledningen. Därför agerade Visby Roma och plockade in Winbergh från seriekonkurrenten Väsby. 23-åringen fanns med på isen så sent som i söndags när hans gamla lag besegrade Visby Roma med 5-4 efter straffar. 

Winbergh är fostrad i Leksand, där han spelade ihop med Visby Romas Carl Ericson på hockeygymnasiet. Förra säsongen svarade han för 33 poäng på 36 matcher för Hammarby i Hockeyettan, innan han i somras skrev på för Väsby.

"Erik är en speedig och skridskostark forward som utöver hårt jobb alltid bidrar med en hel del poäng", skrev Visby Roma i ett pressmeddelande i samband med att övergången blivit officiell.

Med siffrorna 91 på ryggen fick han - utan ett enda träningspass - chansen i tredjekedjan bredvid Adam Eriksson och Christian Olsson. Trion utmärkte sig inte direkt mot Huddinge, det fanns i stället andra som gjorde, men helt klart är att Winbergh blir ett tillskott i en forwardsuppsättning som känns något tunn för att verkligen kunna vara med och utmana.

Rivalmötet hade för övrigt det mesta en hockeymatch ska innehålla och var en rejäl uppryckning från förra fredagens premiär mot Hammarby. Den till stora delar nykomponerade förstafemman fortsätter att visa vägen. I Ryker Leer har Visby Roma hittat en riktig målskytt. Nu blev det två mål och sex poäng totalt på tre matcher för kanadensaren. Centern Teemu Huttu blev trots sex mål poänglös, men låg ändå bakom en hel del. Vasse Mikael Hedlund blixtrade också till stundtals och gjorde matchens snyggaste mål (en soloprestation), som innebar 2-1. Viktigt också att kaptenen Mikael Adamsson fick offensiven att lossna med två baljor.

Matchfakta

Visby Roma 6

Huddinge 3

(2-1, 0-1, 4-1)

Första perioden: 1-0 (9.11) Leer (Lindberg, Palm), 1-1 (10.18) Nordström, 2-1 (13.49) M.Hedlund (Lindberg, Palm).

Andra perioden: 2-2 (2.48) Krüger.

Tredje perioden: 3-2 (3.23)  Adamsson (L.Hedlund, Ericson), 3-3 (3.32) B.Jonasson, 4-3 (13.56) Ericson (Erenrot, Adamsson), 5-3 (17.43) Leer (Palm, M.Hedlund), 6-3 (17.57) Adamsson (Sandberg).

Publik: 789.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!