Patrik Jansson: "Har absolut chans att vinna"

Okej prestationer mot både Kalmarsund och Helsingborg, men inga poäng. Nu hoppas Visby IBK ta sin första seger på hemmaplan, när mittenlaget Jönköping gästar.

Patrik Jansson och hans IBK ställs mot Jönköping i kväll.

Patrik Jansson och hans IBK ställs mot Jönköping i kväll.

Foto: Mattias Karlsson

Innebandy2019-10-19 11:34

2–4 mot Kalmarsund och senast 4–7 mot Helsingborg.

– Vi hade önskat fler poäng, men sett till prestationerna är det två okej insatser. I det långa loppet hoppas och tror vi att det ska ge mer poäng, säger Visbys Patrik Jansson.

Visby är nästjumbo i SSL:s bottenträsk och möter nu Jönköping. Ett lag IBK besegrade på försäsongen.

– Jönköping jobbar hårt och springer mycket, men gör vi det vi ska har vi absolut chans att vinna igen. Vi möttes i allsvenskan för några år sedan och det var jämna matcher.

Spelschemat är späckat. Lördagens match blir den tredje på åtta dagar.

– Det blir knappt några träningar, samtidigt är det matcher man vill spela. Speciellt när man börjar komma upp i min ålder, fortsätter 29-årige Patrik Jansson som gjort fem (0+5) poäng på sex matcher.

Andreas Jansson är fotskadad och måste vila, Melker Jakobsson sjuk och Daniel Gonzalez Palm startar troligen inte.

– "Gonza" finns med på bänken. Han har dragits med skavanker, men borde vara tillgänglig för ett inhopp, säger tränaren Fredrik Holmgren.

Hur ser du på era prestationer på slutet?

– I den senaste matchen var jag inte speciellt bra som coach. Jag blev stressad av inledningen, när vi släppte in tidiga mål och det smittade nog av sig på spelarna under hela matchen. Vår insats var nog inte så dålig när jag tittat i efterhand, sedan är det kanske typiskt en nykomling att inte få med sig några poäng i jämna matcher.

Jönköping ligger på den åttonde och sista slutspelsplatsen och kommer närmast från en förlust med 4–10 mot Falun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!