KARLSSON: "Kais Mora svåraste motståndet hittills"

Endre toppar Svenska Superligan efter fem raka segrar. Nu väntar säsongens hittills svåraste match och ännu ett besked om var klubben står sig i konkurrensen.

Foto: David Skoog

Innebandy2020-10-25 08:12

Endre IF hade elva raka segrar i vintras när man den 16 februari föll efter en mäktig slutforcering av Iksu under slutminuterna.

Elva matcher var klubbrekord i Svenska Superligan för Endre.

Efter den förlusten har klubben radat upp en ny mäktig svit om tio raka SSL-segrar och tangerar klubbrekordet vid seger på lördag.

En förlust på 22 matcher alltså. Det inget annat än remarkabelt för ett gotländskt lag i högsta serien.

Då ska man också veta att Endre IF varit långt ifrån felfritt, men visat att det finns en extra växel att peta i när man verkligen måste. Jag tänker på Malmö hemma och senast Karlstad borta där det stod 3–3 efter två perioder när Endre växlade upp och vann den tredje med 6–0.

Roligt att linan med Wilma Johansson, Erika Nilsson och Anna Moberg fick göra fyra mål. Den har mer eldkraft än den visat fram till Karlstad.

Vi ska samtidigt komma ihåg att tränare Philip Thiding spelat på mycket folk under säsongsinledningen, men ändå vunnit rubbet och släppt in minst mål i hela ligan. Det är den enskilt största förändringen i årets Endre då klubben tidigare säsonger inte gjort sig kända för att släppa in få mål.

Nu väntar en av Endre IF:s största rivaler när Kais Mora står för motståndet i Ica Maxi Arena. 

Ett Mora som tappat VM-spelare som Anna Wijk, Johanna Hultgren och Amanda Hill har varit kännbart.

Kais Mora har inlett säsongen med tre segrar på de fem inledande omgångarna, men blir trots det svåraste motståndet hittills för Endre och det enda ur nuvarande topp fem.

Spelschemat har varit gynnsamt för Endre och det gör det svårt att veta var laget står. Jag vet att både Täby och Malmö är skickliga innebandylag som kommer slåss om platserna i topp fyra, men de här lagen är långt ifrån nöjda med sina säsongsinledningar.

Så upp till bevis för Endre IF och matchen ser ni live på helagotland.se med start klockan 13.20. 

En seger mot Mora gör att jag vågar lova att man också sätter nytt segerrekord veckan efter.

Chansen finns också att få se ett jubileum på söndag. Anna Jakobsson har gjort 399 mål i högsta serien och jagar en ny milstolpe: 400:e kassen i seriespelet.

Visby IBK spelar också en viktigt bortamatch i allsvenskan efter att ha haft spelledigt den gångna helgen. 
Nu väntar Täby FC i K-Rauta Arena – en match som Visby IBK bör vinna.
Visby har ett bättre lag på papperet och det bör avspegla sig ute på planen också.
En seger skulle skapa andrum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!