" Nu behöver vi bygga självförtroende"

Visby IBK hoppas studsa tillbaka efter storförlusterna, när Linköping gästar Gotland på lördag.

Daniel Gonzalez Palm väntas spela mot Linköping.

Daniel Gonzalez Palm väntas spela mot Linköping.

Foto: Malin Stenström

Innebandy2019-11-02 11:20

Förra veckans uppgift var svårast tänkbara för Visby IBK, med bortamatcher mot de båda SSL-dominanterna Storvreta och Falun. Det renderade i två storförluster, 3–15 och 4–20. 

– Vi är på inget sätt nöjda, men jag tycker att vi har haft en sund syn på det. Vi har fått tydliga svar på att vi är för naiva i anfallsspelet och där måste vi bli starkare och tydligare där. Vi tappar boll på fel ställen och i fel lägen. När man sett matcherna i efterhand så är det spelmässigt inte så stor skillnad som resultaten antyder, säger Visby IBK-tränaren Fredrik Holmgren.

Han tycker att spelarna visat god inställning nu under veckan.

– Nu behöver vi bygga självförtroende och säkra en bra balans i vårt spel, som vi hade mot Jönköping. Man har sovit sämre efter de senaste matcherna, men jag är lite impad över hur grabbarna har hanterat det. Det är många som har knutit näven och vill visa att vi kan betydligt mer. 

På lördag ska Visby försöka resa sig, när Linköping kommer på besök. Gästerna inledde SSL svagt, men har nu två raka vinster mot Warberg och Växjö. För närvarande innehar Linköping tionde plats i tabellen med tio inspelade poäng. Visby ligger just nu sist med sex inspelade poäng.

– De har tappat några av sina rutinerade spelare, och har behövt lite tid för de nya spelarna att växa in i det. De verkar ha hittat spelet.

En ljuspunkt för Visby är att skadeläget börjar lätta. Både Mathias Forre och Daniel Gonzalez Palm väntas spela på lördag.

– I princip har vi alla tillgängliga nu, det är endast Filip Grapne som saknas. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!