Ladies laddade för hemmapremiären

Under fredagskvällen tar Visby Ladies emot Lundbördiga EOS i Ica Maxi Arena. Senaste matchen slutade i förlust men tränarna ser positivt på framtiden.

När Visby Ladies tar emot IK EOS hoppas huvudtränare Eivind Möstl att både trupp och försvarsspel håller.

När Visby Ladies tar emot IK EOS hoppas huvudtränare Eivind Möstl att både trupp och försvarsspel håller.

Foto: Dennis Pettersson

Basket2019-10-03 21:00

Nu är det återigen dags för Visbys basketdamer att axla matchtröjorna. 

Senast var det Norrköping Dolphins som tog emot Visbylaget och bjöd på ett rungande 84-49. Den här gången är det hemmaplan som gäller för Visby Ladies.

– Vi hoppas på inte allt för mycket hemmanerver och så att vi får ett helt lag som kan spela. Sist hade Julie Spencer en stukad fot som spökade men det ska vara lugnt nu. Det är visserligen svårt för oss tränare att veta hur pass ont en spelare faktiskt har, säger assisterande tränare Marie Söderberg.

Laget som besöker Ica Maxi Arena på fredagskvällen är det Lundbördiga EOS. Förra säsongen hamnade de på en sjätteplats, alltså strax över Visby Ladies som avslutade säsongen på niondeplats. 

– Vi har inte jättekoll på andra laget i sig, just nu fokuserar vi på vårt eget spel. Vi har tränat hårt på försvaret och mycket fys också. Det verkar som att deras coach har blivit sjuk också så vi får se hur det påverkar deras spel, säger Söderberg.

Huvudtränare Eivind Möstl oroar sig smått över lagsammansättningen men ser ändå positivt på framtiden.

– Det är många nykomlingar som ska komma in i vårt spel. Det går inte att plocka upp från förra säsongen direkt utan det blir en nystart kan man väl säga. Men vi blir bättre och bättre för varje träning och det gäller samarbetet mellan spelarna också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!