Det var runt den 10 maj som flera villaägare i Vibble upptäckte att de fått parkeringsböter på släpvagnar som stått parkerade i ett grönområde på baksidan av husen. Händelsen har upprört fastighetsägarna, som menar att grönområdet ägs av dem.

– Det har blivit väldigt kraftiga reaktioner på det här, eftersom det är villaägarna som har skötselansvar i det här området som ligger i anslutning till husen. Vi har skött om det i 40 år, och ingen förstår varför parkeringsvakterna gått in och lappat här. Det känns ganska onödigt, säger Tommy Gardell (S), ordförande i tekniska nämnden, tillika en av de boende i Vibble som fått böter.

Gardell säger att de som drabbats av parkeringsböter överklagat till polisen, som undanröjt böterna. Nu har fastighetsägarna gjort en skrivelse till teknikförvaltningen, där man vill reda ut vilka det egentligen är som äger det aktuella grönområdet. De själva menar att de har lagfarter som visar att de äger marken, medan regionen menar motsatsen.

– De som bor här har skött det här på ett utmärkt sätt, medan regionen har lämnat ifrån sig ansvaret. För mig är det obegripligt att man gått in och lappat släpvagnar, säger Tommy Gardell.

Den på teknikförvaltningen som fått i uppdrag att utreda vem som äger marken är förvaltningschefen Patric Ramberg.

– Vi anser att det är regionen som äger marken. Det är ganska komplicerat, då fastighetsägarna bildat en gemensamhetsanläggning, en form av park för barn bland annat. Jag tror den här irritationen som uppstått nu beror på ett missförstånd, säger han.

Man kommer att hålla ett möte med de tre personer som står bakom skrivelsen, varav en av dem är Tommy Gardell, under nästa vecka.

– Vi ska klura ut det här så att det landar på ett bra sätt. Det här är en gammal fråga som poppat upp, och nu måste vi gå till botten med den en gång för alla, säger Patric Ramberg.

Vad säger du om parkeringsböterna som delats ut?

– När det gäller dem så är det fel lagrum som använts. Det går helt enkelt inte att lappa på det sättet man gjorde, utan det skulle ha varit i en annan form, en kontrollavgift.

Men släpvagnarna har alltså inte rätt att stå där på bakgårdarna?

– Tittar man strikt på vad en gemensamhetsanläggning är så stämmer det du säger, då ska det inte stå fordon där. Det är beklagligt att det blivit som det blivit, men vi ska klura ut vad som gäller.