Minsta huset i Visby till salu

Nu ligger Visbys minsta hus ute till försÀljning. 0,1 kvadratmeter med inbyggd kakdoft utlovas.

Fastigheten Pepparkakshuset 1 Àr pÄ 0,1 kvadratmeter, ligger centralt och har en kakdoftande karaktÀr.

Fastigheten Pepparkakshuset 1 Àr pÄ 0,1 kvadratmeter, ligger centralt och har en kakdoftande karaktÀr.

Foto: Privat

Visby2019-11-27 13:37

IgĂ„r eftermiddag dök det upp en ovanlig bostadsannons pĂ„ en av landets största bostadssajter nĂ€r huset Pepparkaksporten 1 i Visby lades ut till försĂ€ljning. Ett rykande fĂ€rskt hus med vackra detaljer och kakdoftande karaktĂ€r utlovas. UtgĂ„ngspris: 1 000 kronor och pengarna frĂ„n försĂ€ljningen gĂ„r till Barncancerfonden. 

– Liknande försĂ€ljningar har gjorts pĂ„ andra orter men det Ă€r första gĂ„ngen vi gör det hĂ€r pĂ„ Gotland. Vi hoppas att fler fĂ„r upp ögonen för att ge pengar till Barncancerfonden istĂ€llet för att lĂ€gga dem pĂ„ onödiga saker till jul, sĂ€ger Marie Nilsson, franchisetagare och fastighetsmĂ€klare pĂ„ Svensk Fastighetsförmedling, som sĂ€ljer huset. 

Det Ă€r Stora Coop som byggt huset och de har enligt annonsen gjort ett noggrant hantverksarbete, inspirerat av Gotland. Den som köper huset garanteras att fĂ„ alla sina sinnen tillfredsstĂ€llda. Och huset Ă€r förstĂ„s inget vanligt hus utan Ă€r byggt av pepparkaksdeg. 

– IstĂ€llet för julklappar till vĂ„ra kunder ger vi pengar till Barncancerfonden. Vi hoppas att alla förstĂ„r hur oerhört viktigt det Ă€r att uppmĂ€rksamma barn med cancer, sĂ€ger Marie Nilsson.

Samtidigt sticker hon inte under stol med att det Àr en form av marknadsföring, det ger goodwill och Àr ett sÀtt att synas pÄ ön. Men det Àr ocksÄ en möjlighet att visa att fastighetsmÀklare inte alltid kammar hem en massa provision, en bild som mÄnga har, tror Marie Nilsson.

– Och sĂ„ visar det att vi Ă€r bara mĂ€nniskor och att vi ocksĂ„ har humor, att vi har kul pĂ„ kontoret.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!