Beredskapschefen på friidrotts-VM

I kväll tisdag stavhoppar Armand Duplantis för svenskt guld i friidrotts-VM. "Jag har lärt honom allt jag kan" säger Christer Stoltz, beredskapschef vid Region Gotland.

Armand "Mondo" Duplantis och Christer Stoltz på Khalifa-stadions läktare i Doha, Qatar.

Armand "Mondo" Duplantis och Christer Stoltz på Khalifa-stadions läktare i Doha, Qatar.

Foto: Christer Stoltz

Qatar2019-10-01 13:48

Nej, det där sista var inte riktigt sant, för han kan inte särskilt mycket om stavhopp, Stoltz. Största meriten är att han gick i samma klass som Miro Zalar i högstadiet. Zalar som var Sverige-etta i grenen på 80-talet och nu är expertkommentator i Radiosporten.

Däremot är Christer Stoltz på plats i Khalifa-stadion i Doha, Qatar.

– Vår dotter med familj bor här, så vi passade på att besöka dem i samband med VM. Vi har biljett till fem tävlingsdagar, berättar han.

Dottern heter Jenny Stoltz och bor sedan drygt ett år i Doha tillsammans med maken Tareq Berekdar, ursprungligen från Nasaret, Jesu födelsestad.

Under måndagskvällen fick Christer Stoltz möjlighet att jubla åt Daniel Ståhls guld i diskus, kvällen dessförinnan applåderade han Angelica Bengtssons insats i den dramatiska stavfinalen.

Det är god stämning i stadion, säger han. Och högljutt som sakran, decibelmätaren bör ha stått på rött när etiopiskorna sprang 5000 meter

På tisdagskvällen är det åter dags för stavhopp med svenskintressen, och Stoltz hoppas förstås på guldpeng till Armand Duplantis, ende svensk som hoppas över sex meter.

– Hela stavhoppasgänget satt intill oss på läktaren i går så jag såg till att snacka lite taktik med "Mondo", skrattar Christer Stoltz.

Hur går det? Vinner han?

– Vi får väl hoppas på det!

Hur är det annars i Doha?

–  Varmt. Runt 40 grader, under tisdagen har de lovat 42. Men på stadion är det svalare tack vare luftkonditioneringen, omkring 25 grader skulle jag tro.

Christer och Anne-Maj Stoltz hejar på de svenska atleterna vid friidrotts-VM i Doha.
Christer och Anne-Maj Stoltz hejar på de svenska atleterna vid friidrotts-VM i Doha.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!